Lionel Messiltä jälleen rajua tekstiä – kasetti ei kestänyt punaisen kortin jälkeen

Lionel Messi on voittanut FC Barcelonassa kaiken mahdollisen, mutta Argentiinan maajoukkueessa vain olympiakultaa.

Lionel Messi on voittanut FC Barcelonassa kaiken mahdollisen, mutta Argentiinan maajoukkueessa vain olympiakultaa. (Kuva AOP)

Lionel Messi sai pronssiottelussa punaisen kortin. Ottelun jälkeen supertähden suusta kuultiin kovaa tekstiä.

JALKAPALLO Argentiina sai Etelä-Amerikan mestaruusturnauksessa Copa Americassa lohdutukseksi pronssia voitettuaan pronssipelissä Chilen 2-1. Ottelutulosta enemmän puhutti tilanne, jonka jälkeen Argentiinan supertähti Lionel Messi ja Chilen Gary Medel ajettiin ulos.

Sergio Aguero maalasi Argentiinan Messin esityöstä 1-0 -johtoon. Toisen maalin teki Paulo Dybala 22. minuutilla. Chilen Arturo Vidal kavensi toisella puoliajalla rankkarista.

Messi ja Medel ajettiin ulos 37. minuutilla. Messi tönäisi Medeliä selästä ja Medel töni sen jälkeen Messiä kropallaan. Medelin kasetti ei kestänyt ja hän antoi Messille fyysisiä osumia vielä lisää.

Messin ulosajo oli aika lailla kova tuomio. Medel taas selkeästi ansaitsi punaisen korttinsa.

Messille Copa America oli muutenkin katkera. Välierätappion jälkeen hän täräytti, etteivät tuomarit hoitaneet hommaansa kunnolla ja antoi ymmärtää isäntämaa Brasilian kontrolloineen tuomaritoimintaa.

Pronssiottelun jälkeen Messi päätti avautua rajusti. Hän syytti Brasilian jalkapalloa ja Etelä-Amerikan jalkapallon maanosaliittoa korruptiosta.

– En halua olla osa tätä korruptiota. Meidän ei pitäisi olla mukana tässä epäkunnioituksessa, jota olemme kokeneet Copa Americassa, Messi jatkoi.

Välierässä Brasilia oli voittanut Argentiinan 2-0. Messi osui siinä pelissä vain ylärimaan.

Messin mielestä Argentiinalta vietiin välieräottelussa kuitenkin rangaistuspotkuja. VAR-tutkintoja erotuomari ei näistä tilanteista suorittanut.

– Olisimme voineet mennä pidemmälle, mutta meitä ei päästetty finaaliin. Korruptio, tuomarit ja muu estivät ihmisiä nauttimasta jalkapallosta, Messi vuodatti.

Copa American loppuottelussa Brasilia kohtaa sunnuntaina Perun.

– Ei ole epäilystäkään, että tämä yritetään hoitaa Brasilialle. Toivottavasti VAR ja tuomarit eivät näyttele mitään roolia finaalissa ja Peru saa mahdollisuuden kilpailla voitosta, mutta vaikealta se näyttää, Messi tylytti.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Lionel Messi ei pääse Diego Maradonan rinnalle – tylyjä syytöksiä tappion jälkeen

Kommentoi Facebookissa