Lipeä poltti polvet – metsäteollisuusjätille syyte työsuojelurikoksesta

Rangaistusvaatimusta korottavana seikkana syyttäjä mainitsee UPM:n liikevaihdon, liikevoiton sekä työntekijöiden lukumäärän. (Kuvituskuva Fotolia)

Syyttäjä vaatii vastaajille sakkoa ja UPM:lle 50 000–70 000 euron yhteisösakkoa.

TYÖSUOJELU Metsäteollisuusjätti UPM ja kolme sen työntekijää ovat saanut syytteen työsuojelurikoksesta ja vamman tuottamuksesta. Onnettomuus tapahtui UPM:n Korkeakosken sahalla joulukuussa 2019. Silloin siellä puhdistettiin lämpökattiloita tuhkasta.

Pääasiallinen toimija sahalla on UPM, mutta kattiloiden puhdistuksen hoiti Lassila & Tikanoja. Kattilat sammutettiin ja tuhka jäähdytettiin kastelemalla. Kattilan pohjalle syntyi tuhkalietettä, jossa oli syövyttävää lipeää. Paikka oli ahdas, ja työntekijä joutui puhdistamaan kattilaa tuhkasta konttaamalla.

Lipeä syövytti vaatteet ja aiheutti verta vuotavia, palovammoihin rinnastettavia emäsvammoja polviin, syyttäjä sanoo. Työntekijän vammat vaativat sairaalahoitoa. Syyttäjän mukaan työnantaja ei ilmoittanut olosuhteiden muutoksesta eikä perehdyttänyt työntekijöitä työhön.

– Vaaran torjumiseksi ei tehty mitään toimia, sanoo syyttäjä Antti Virtanen.

Syyttäjä vaatii kolmelle esimiesasemassa olevalle sakkoa. UPM:lle syyttäjä vaatii 50 000–70 000 euron yhteisösakkoa. Rangaistusvaatimusta korottavana seikkana syyttäjä mainitsee UPM:n liikevaihdon, liikevoiton sekä työntekijöiden lukumäärän.

Lue myös: Mediatalon johdolle jättisakko työturvallisuusrikoksesta – työntekijän käsi murtui ja sormesta irtosi pala

Kommentoi Facebookissa