Olli Jokisen Jukureille historiallinen voitto

NHL-legenda Olli Jokinen valmentaa SM-liigassa Mikkelin Jukureita.

NHL-legenda Olli Jokinen valmentaa SM-liigassa Mikkelin Jukureita. (Kuva Liiga)

Jukurit, HIFK ja Tappara voittivat SM-liigan torstain puolivälieräottelut.

JÄÄKIEKKO Olli Jokisen valmentama Mikkelin Jukurit otti torstaina valtavan ison voiton, kun se kaatoi Kouvolan KooKoon 1-0. Vain yksi onnistuminen riitti siihen, että Jukurit sai kavennettua SM-liigan puolivälieräsarjan 1-2:een.

Jukurien historian ensimmäisen pudotuspeliotteluvoiton ratkaisu syntyi toisessa erässä, kun Petrus Palmu osui ylivoimalla. Maalin jälkeen nähtiin erikoinen tilanne, kun Jukurien superlupaus Aatu Räty kävi ilkkumassa KooKoo-vahti Nick Malikille ja Räty lensi suihkuun epäurheilijamaisen käytöksen vuoksi.

Jukurit hallitsi kolmatta puolivälierää varsin selvästi. Oskari Salminen torjui Jukurien maalilla vain 16 kertaa, kun taas KooKoon maalivahti Malik joutui torjumaan 37 kertaa.

Ottelusarja jatkuu seuraavan kerran lauantaina. Silloin pelataan taas Kouvolassa.

TPS ja HIFK kohtasivat torstaina puolivälieräsarjan kolmannessa ottelussa Turussa. HIFK voitti jälleen jatkoajalla 4-3-lukemin ja johtaa puolivälieräsarjaa nyt 2-1.

Ottelu eteni HIFK:n komennossa pitkään ja helsinkiläiset ehtivät karata ottelussa 3-1-johtoon. Mutta TPS ei luovuttanut. Puolustaja Elmeri Eronen otti isoa roolia ja iski kaksi maalia.

Jatkoajalla TPS:n Topias Haapasen jäähy tuli liian kalliiksi. Jere Innala pääsi ylivoimalla laukomaan HIFK:n voittomaalin. Innala oli HIFK:n sankari. Hän teki kaksi maalia.

Sarja jatkuu seuraavaksi lauantaina. Silloin pelataan Helsingissä.

Tappara kaatoi Lukon Nokia Areenalla 3-1-lukemin. Ottelusarjaa Tappara johtaa nyt voitoin 2-1.

Ottelun ratkaisu syntyi ajassa 34.30. Kokenut Veli-Matti Savinainen vastasi Tapparan voittomaalista. Lopussa Savinainen osui vielä tyhjään maaliin ja iski loppunumeroiksi 3-1.

Ottelusarja jatkuu seuraavan kerran lauantaina. Silloin pelataan sarjan neljäs ottelu Raumalla.

Teksti Ville Hirvonen ja Otto Palojärvi

Lue myös: Kärpille todella tärkeä voitto – kokenut Juhamatti Aaltonen ei ole enää ”velekaa”

Kommentoi Facebookissa