Kärpille todella tärkeä voitto – kokenut Juhamatti Aaltonen ei ole enää ”velekaa”

Juhamatti Aaltonen on maailmanmestari, olympiamitalisti ja Suomen mestari. (Kuva Liiga)

Kärpät voitti Ilveksen 2-1 ja kavensi puolivälieräsarjan.

JÄÄKIEKKO Juhamatti Aaltonen nousi keskiviikkona Oulun Kärppien sankariksi, kun joukkue kaatoi Ilveksen Tampereella 2-1-lukemin jatkoerässä ja kavensi puolivälierien ottelusarjan tilanteeksi 1-2.

Aaltonen teki jatkoerässä Kärppien voittomaalin upealla laukauksella ja maksoi velkansa pois. Aaltonen oli nimittäin ottanut täysin turhan jäähyn jatkoajalla edellisessä ottelussa, mistä seuranneella ylivoimalla Ilves ratkaisi tuon pelin.

– Jäin yhen velekaa ja mulla on tapana, että mä en jää sitten velekaa näistä hommista. Se oli pakko kuitata ja siinä purkautui kyllä paljon tunnetta, Aaltonen veisteli C Morelle.

Voitto oli Kärpille todella arvokas. 0-3-tappioasemasta on noustu SM-liigan pudotuspelien historiassa ainoastaan kerran.

– Totta kai voitto taskussa aina helepompi lähteä kuin tappiolla. Mutta peli tasaista ja vastustaja on tosi kova. Täytyy taas kerätä energiat, että jaksaa perjantaina pelata ja kamppailla. Me olemme kuitenkin häviöllä edelleen tässä sarjassa. Me tarvitaan useampi voitto kuin kaveri, Aaltonen ennakoi.

Viime joulukuussa avatulla Nokia Areenalla seuraa ottelua paikan päältä 9301 katsojaa, joka on jälleen Ilveksen uusi yleisöennätys SM-liigan pudotuspeleissä.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Leijonien ensimmäinen MM-leiriryhmä julki – mukana useampi olympiavoittaja

Kommentoi Facebookissa