Lisätietoa ampumistapauksesta – sosiaalityöntekijät joutuivat keskelle vakavaa vaaratilannetta

Keskusrikospoliisi vaatii miestä vangittavaksi todennäköisin syin epäiltynä murhan yrityksestä ja ampuma-aserikoksesta.

Keskusrikospoliisi vaatii miestä vangittavaksi todennäköisin syin epäiltynä murhan yrityksestä ja ampuma-aserikoksesta. (Kuva Fotolia)

Rutiininomainen työtehtävä kehittyi tilanteeksi, jossa käytettiin ampuma-aseita.

AMPUMISTAPAUS Kanta-Hämeen sosiaali- ja kriisipäivystyksen työntekijät joutuivat virkatehtävissään keskelle vakavaa vaaratilannetta Hämeenlinnassa viikonloppuna. Rutiininomainen työtehtävä kehittyi tilanteeksi, jossa käytettiin ampuma-aseita.

Kyseisessä tapahtumaketjussa poliisipartio meni myöhään perjantai-iltana tehtävälle Hämeenlinnan Kettumäessä sijaitsevaan kerrostaloon. Kerrostalon piha-alueella tapahtui aseenkäyttötilanne, jossa sekä poliisin tehtävään liittyvä mieshenkilö että poliisi käyttivät ampuma-asetta. Epäilty murhan yritys kohdistui Hämeen poliisilaitoksen poliisimieheen, jota kohti miehen epäillään ampuneen ampuma-aseella.

Hämeenlinnan kaupunki toteaa, että kyseessä on vakavin työntekijöiden kokema läheltä-piti -tilanne Kanta-Hämeen sosiaali- ja kriisipäivystyksen historiassa. Työntekijöiden kriisiapu käynnistyi heti yöllä ja heille tarjotaan kaikki saatavissa oleva välitön ja tarvittaessa pitempikestoinen kriisiapu.

Sosiaali- ja kriisipäivystyksen työntekijät ovat toimineet tilanteessa kaupungin mukaan ammatillisesti ja turvallisuusohjeiden mukaan. Hämeenlinnan kaupunki toteaa, että kaikki keinot tehtävissään väkivaltaa kohtaavien työntekijöiden suojaamiseksi ovat tarpeen. Viikonlopun tapahtumakulku tullaan selvittämään tarkasti, jotta työntekijöiden työturvallisuus voidaan taata kaikissa tilanteissa.

Sekä poliisi että kyseinen mieshenkilö loukkaantuivat tilanteessa. Poliisi on jo päässyt sairaalasta. Keskusrikospoliisi vaatii poliisia ampunutta miestä Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa vangittavaksi todennäköisin syin epäiltynä murhan yrityksestä ja ampuma-aserikoksesta.

Lue myös: Poliisi selvittää ampumistapauksen kulkua – ”Murhan yrityksestä epäilty on edelleen sairaalahoidossa”

Kommentoi Facebookissa