Lontoon Philharmonian ja Santtu-Matias Rouvalin vierailu siirtyy – ”Tällä hetkellä ei ole riittävää varmuutta”

Santtu-Matias Rouvali johtamassa Lontoon Philharmonia-orkesteria Harrisson Parrotin 50-vuotisjuhlakonsertissa.

Santtu-Matias Rouvali johtamassa Lontoon Philharmonia-orkesteria Harrisson Parrotin 50-vuotisjuhlakonsertissa. (Kuva Kaupo Kikkas)

Santtu-Matias Rouvalin kiinnitys Lontoon Philharmonia-orkesterin ylikapellimestarina alkaa syyskaudella 2021.

KONSERTIT Ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali johtaa Lontoon Philharmonia-orkesterin konsertit ensi vuonna Helsingissä ja Tampereella. Konsertit oli määrä järjestää syyskuussa 2021, mutta koronatilanteesta johtuen konsertit siirretään toukokuulle 2022. Konsertit oli alun perin määrä järjestää lokakuussa 2020, mutta koronatilanne siirsi niitä jo tällöin vuodella.

Musiikkitalo ja Tampere-talo toteuttavat orkesterivierailun yhteistyössä. Musiikkitalon konsertti toteutuu maanantaina 2.5.2022 ja Tampere-talon konsertti tiistaina 3.5.2022.

– Kansainvälisten tähtiorkesterien vierailut ovat aina suuren yleisön merkkitapauksia. Myös kulurakenteensa puolesta meillä täytyy olla mahdollisuus koko yleisökapasiteetin käyttämiseen. Tällä hetkellä tästä ei ole riittävää varmuutta ja olemme orkesterin ja Musiikkitalon kanssa päätyneet konserttien siirtoon, sanoo Tampere-talon ohjelmapäällikkö Suvi Leinonen.

Lontoon Philharmonia-orkesterin ja Rouvalin ensimmäisessä yhteisesiintymisessä Suomessa solistina loistaa maailman konserttilavoilta tuttu venäläispianisti Denis Kozhukhin. Lontoon Philharmonia-orkesteri on vieraillut Tampere-talossa kerran aikaisemmin talon avajaisvuonna 1990. Edellinen Helsingin vierailu toteutui Helsingin juhlaviikoilla vuonna 2009.

Santtu-Matias Rouvalin kiinnitys Lontoon Philharmonia-orkesterin ylikapellimestarina alkaa syyskaudella 2021. Rouvali on toiminut Tampere Filharmonian ylikapellimestarina vuodesta 2013 ja aloitti Göteborgin sinfonikkojen ylikapellimestarina 2017. Hän kuuluu maamme kansainvälisesti kysytyimpiin kapellimestareihin, joka on debytoinut muun muassa New Yorkin filharmonikoiden, Berliinin filharmonikoiden ja Concertgebouw-orkesterin vierailijana.

Jo ostetut liput käyvät uusille konserttipäiville sellaisenaan. Konsertit toteutuvat Jane ja Aatos Erkon säätiön tuella.

Lue myös: Johan Krogius voitti Timo Mustakallio -laulukilpailun – ”Voittaja oli helppo valita”

Kommentoi Facebookissa