Lontoossa terrori-isku pakettiautolla ja puukottamalla – poliisi ampui hyökkääjät

Järkyttyneet ihmiset kiirehtivät pois Lontoossa tehdyn uuden terrori-iskun tapahtumapaikalta.

Järkyttyneet ihmiset kiirehtivät pois Lontoossa tehdyn uuden terrori-iskun tapahtumapaikalta. (Kuva AOP)

Viranomaiset ovat kertoneet hyökkääjien pukeutuneen valepommiliiveihin.

TERRORI-ISKU Britannia ehti tuskin toipua Manchesterissa tapahtuneesta pommi-iskusta, kun uusi terrori-isku koettelee kansakuntaa. Lauantai-iltana kymmenen jälkeen Thamesin ylittävällä tunnetulla London Bridgellä pääkaupungin keskustassa hyökkääjät ajoivat valkoisella pakettiautolla väkijoukkoon.

Silminnäkijöiden mukaan auto törmäsi ihmisiin ja osa pelastautui hyppäämällä sillalta jokeen. Pakettiauto jatkoi matkaa läheiselle Borough Marketin torille, jossa kolme miespuolista hyökkääjää puukotti ihmisiä. Tori on suosittu ostospaikka ja illanviettoalue.

Poliisi ampui hyökkääjät jo noin kahdeksan minuutin kuluttua saatuaan tiedon iskusta. Kuolleita on toistaiseksi kymmenen, kolmen hyökkääjän lisäksi seitsemän uhria. Yksi loukkaantuneista on vaikeasti haavoittunut puukotettu poliisi. Loukkaantuneita raportoidaan olevan noin 50.

– Suomi tuomitsee Lontoon järkyttävän iskun sekä kaiken terrorismin ja äärilikehdinnän jyrkästi. Emme taivu emmekä turru toistuvienkaan terroritekojen edessä, sillä demokratia ja vapaus ovat vihaa vahvempia voimia. Otan kaikkien suomalaisten puolesta osaa uhrien omaisten ja koko Britannian suruun, tasavallan presidentti Sauli Niinistö lausui.

Viranomaiset ovat kertoneet hyökkääjien pukeutuneen valepommiliiveihin. Mikään taho ei ole toistaiseksi ilmoittautunut vastuulliseksi teosta. Hyökkääjät olivat kaikki miehiä.

Sunnuntaina laulaja Ariana Granden on suunniteltu pitävän Suomeenkin televisioitavan One Love Manchester -hyväntekeväisyyskonsertin aikaisemman konserttinsa jälkeisen iskun uhrien muistoksi.

  • EDIT 12:00 Tarkennettu uhrien lukumäärä.

Kommentoi Facebookissa