Poliisi vahvistaa – Manchesterin pommi-iskusta epäilty on 22-vuotias Salman Ramadan Abedi

Poliisit esittävät surunvalittelunsa Manchesterin pommi-iskun nuorilla uhreille.

Poliisit esittävät surunvalittelunsa Manchesterin pommi-iskun nuorille uhreille. (Kuva AOP)

Popkonserttiin tehdyssä iskussa kuolleista nuorin oli vain kahdeksanvuotias tyttö.

TERRORI-ISKU Myöhään eilen illalla Manchester Arenassa järjestettyyn popkonserttiin tehdyn terrori-iskun poliisitutkinnassa on selvinnyt sen todennäköinen tekijä. Isku on tähän mennessä vaatinut 22 kuolonuhria ja noin 50 on loukkaantunut.

Terrori-iskun tapahtuessa amerikkalainen poptähti Ariana Grande oli juuri päättänyt esityksensä klo 22.33 paikallista aikaa. Voit lukea lisää tästä Päivän Lehden artikkelista.

Terrori-iskun tekijä oli tuonut omatekoisen räjähteen paikalle repussaan ja myös hän sai surmansa räjähdyksessä. Poliisilla on ollut jo jonkin aikaa tiedossa tekijän henkilöllisyys, mutta sitä ei paljastettu ennen kuin viranomaiset ehtivät tehdä ratsioita ja pidättää 23-vuotiaan miehen epäillyistä yhteyksistä tekijään tai tekoon.

Nyt poliisi on vahvistanut brittimedioissa aikaisemmin esitetyn tiedon, että tekijäksi epäilty on 22-vuotias Salman Ramadan Abedi. Hän on libyalaistaustainen manchesterilainen, ja tuttu jo ennen iskua turvallisuusviranomaisille. Manchesterissä vuonna 1994 syntynyt Abedi on Libyasta pakolaisina Iso-Britanniaan saapuneiden vanhempien lapsi, hänellä on kolme sisarusta.

Poliisi on tutkinut eri kohteita, muun muassa Abedin veljen asunnon eteläisessä Manchesterissa Chorltonissa eikä kommentoi, onko pidätetty mahdollisesti veli. Brittilehti The Guardian on haastatellut alueen libyalaisyhteisöä, ja he kertovat epäillyn olleen hiljainen nuori mies, joka kävi Didsburyn moskeijassa. Alueelta on lähtenyt nuoria vierastaistelijoiksi Lähi-Itään, ja Isis on väittänyt olleensa iskun takana.

Pommi-iskun uhrit ja omaiset ovat saanut osanottoja ympäri maailman sekä teko tyrmistystä osakseen sen johdosta, että kohteena olivat konserttiin saapuneet nuoret. Nuorin uhreista on tiettävästi vasta kahdeksanvuotias Saffie Rose Roussos, joka oli saapunut äitinsä ja sisarensa seurassa. Äiti ja sisar haavoittuivat ja ovat sairaalahoidossa.

Kahdeksanvuotias Saffie Rose Roussos saapui äitinsä ja sisarensa seurassa popkonserttiin.
Kahdeksanvuotias Saffie Rose Roussos saapui äitinsä ja sisarensa seurassa popkonserttiin Manchester Arenaan. (Kuva Facebook)

Kommentoi Facebookissa