Pommi räjähti nuorisokonsertissa Manchesterissa – ”Häikäilemätöntä epäinhimillisyyttä”

Poliisi auttaa katsojaa konsertista, joka oli erityisesti nuorison suosiossa.

Poliisi auttaa katsojaa konsertista, joka oli erityisesti nuorison suosiossa. (Kuva AOP)

Amerikkalaisen poptähden Ariana Granden konsertissa räjähtänyt pommi vaati kymmeniä uhreja.

TERRORI-ISKU Eilen illalla Manchester Arenassa järjestetyssä pop-konsertissa Iso-Britanniassa tapahtui räjähdys, joka on poliisin vahvistuksen mukaan vaatinut tähän mennessä 22 kuolonuhria ja 50 loukkaantunutta. Uhrien joukossa on myös lapsia. Yhdysvaltalainen poptähti Ariana Grande oli juuri päättänyt esityksensä klo 22.33 paikallista aikaa.

Räjähdystä tutkitaan toistaiseksi terrori-iskuna ja ihmisiä kehotetaan pysymään poissa monitoimihallin alueelta. Manchesterin keskustassa sijaitsevassa konsertissa oli paljon nuoria, sillä esiintyjä 23-vuotias Ariana Grande on tullut tunnetuksi nuorisokomedioista kuten Victorious sekä animaatioiden ääninäyttelijänä.

– Broken. From the bottom of my heart, I am so so sorry. I don’t have words, laulaja ja näyttelijä kirjoitti sosiaalisessa mediassa.

Silminnäkijöiden mukaan räjähdys sai aikaan paniikin, kun katsojina olleet nuoret etsivät vanhempiaan. Suomen ulkoministeriö sekä lähetystö seuraavat tilannetta. Suomalaisia ei ole raportoitu olleen uhrien joukossa ja matkalaisia on pyydetty tekemään matkustusilmoitus.

– Terrori-isku nuoria täynnä olevalle konserttipaikalle kertoo häikäilemättömästä epäinhimillisyydestä. Otan kaikkien suomalaisten puolesta osaa uhrien omaisten ja läheisten suruun. Suomi tuomitsee kaiken terrorismin jyrkästi, kommentoi presidentti Sauli Niinistö.

Greater Manchester Policen edustaja on tiedottanut, että loukkaantuneita hoidetaan kuudessa sairaalassa. CNN:n mukaan kyseessä saattoi olla itsemurhapommi. Reutersin mukaan äärijärjestö Isisin kannattajat ovat juhlineet iskua sosiaalisessa mediassa.

Britannian poliisin viimeisten tietojen mukaan miespuolinen hyökkääjä olisi räjäyttänyt myös itsensä mukanaan repussa tuomalla räjähteellä.

  • Päivän Lehti seurasi artikkelia tässä.
Greater Manchester Police vahvisti tapahtuneen ja antoi toimintaohjeita alueella oleville.
Greater Manchester Police vahvisti tapahtuneen ja antoi toimintaohjeita alueella oleville. (Kuva Greater Manchester Police)

 

Kommentoi Facebookissa