Lottovoittajaa huijannut juristi sai lisää vankeutta – yksi syyte hylättiin ymmärrettävästä syystä

Eurojackpotin jättipotin voittajia oli sittenkin kolme.

Jättipotti on tuonut toisille onnen, monet haikailevat rikkauksien perään. (Kuva Veikkaus)

Kaltereiden takana ei ollut mitään mahdollisuutta tehdä firman tilinpäätöstä.

RIKOS Tamperelaista lottovoittajaa huijannut juristi sai lisää vankeutta törkeästä kirjanpitorikoksesta. Lakimies oli muun muassa jättänyt merkitsemättä kirjanpitoon 67 000 euroa firman tuloja. Raskain syyte kuitenkin hylättiin hyvin ymmärrettävästä syystä.

Vähän päälle 60-vuotias lakimies tuomittiin viime keväänä viiden vuoden vankeusrangaistukseen lottovoittajan huijaamisesta. Noin 70-vuotias tamperelaismies oli voittanut lotossa 8 miljoonaa euroa. Sen jälkeen hänen seuraansa lyöttäytyi joukko miehiä, ja lottomiljonääriltä huijattiin 1,2 miljoonaa euroa ennen kuin poliisi vihelsi pelin poikki.

Lottovoittajan rahat kulkivat huijareiden taskuihin tamperelaisen juristin lakitoimiston asiakastilien kautta. Juristi myös laati asiakirjat, joiden avulla rahoja lottovoittajalta huiputettiin. Päivän Lehti kirjoitti tapauksesta tässä.

Nyt sama lakimies on tuomittu 60 päivän vankeusrangaistukseen törkeästä kirjanpitorikoksesta. Tuomiossa todetaan, että juristi oli jättänyt merkitsemättä kirjanpitoon 67 000 euroa liikevaihtoa. Kirjanpidosta oli unohtunut myös yhtiön nimiin hankittu auto.

Raskain syyte koski sitä, että yhdeltä tilikaudelta oli jäänyt tilinpäätös ja kirjanpito kokonaan tekemättä. Tämä syyte meni kuitenkin nurin hyvin ymmärrettävästä syystä.

Nimittäin tilinpäätös olisi pitänyt tehdä 31.8.2016 mennessä. Juristi kuitenkin otettiin kiinni lottovoittajan huijaamisesta epäiltynä 18.8.2016 ja myöhemmin vangittiin. Oikeudessa hän puolustautui sillä, että kaltereiden takana ei ollut mitään mahdollisuutta tehdä firman tilinpäätöstä.

Oikeus uskoi selityksen, ja syyte hylättiin. Syyttäjä vaati juristille myös liiketoimintakieltoa. Tämä vaatimus hylättiin, koska sen perusteena ollut syytekohta meni nurin.

Juristi sai törkeästä kirjanpitorikoksesta 60 päivää vankeutta. Tuomiota alentavana seikkana oikeus otti huomioon sen, että viime huhtikuussa juristi oli tuomittu viiden vuoden vankeusrangaistukseen törkeästä petoksesta lottovoittajan huijausjutussa.

Juristi on valittanut hovioikeuteen saamastaan viiden vuoden tuomiosta. Turun hovioikeus käsittelee asiaa ensi vuoden alkupuolella. Käsittelyyn on varattu aikaa peräti kymmenen päivää.

Kommentoi Facebookissa