Lottomiljonääriä huijanneille vankeutta – lakimies sai viiden vuoden tuomion

Eurojackpotin jättipotin voittajia oli sittenkin kolme.

Jättipotti on tuonut toisille onnen, monet haikailevat rikkauksien perään. (Kuva Veikkaus)

Huijattu iäkäs mies ei hahmottanut suuria rahamääriä oikein.

RIKOS Päivän Lehti kertoi aikaisemmin, kuinka pirkanmaalainen ikämies voitti viime vuoden alussa miljoonien lottopotin. Poliisi epäili, että rahat olivat päätyneet vääriin käsiin.

Noin 70-vuotias mies ei pitänyt lottovoittoa omana tietonaan ja voittajan seuraan lyöttäytyi useamman miehen porukka jättipottia jakamaan. Rahoja hukattiin muun muassa hevoskaupoissa ja miehet vangittiin, kun he olivat poistumassa lakimiehen toimistosta. Päivän Lehden artikkelin tapahtuneesta voit lukea tästä.

Syytteen mukaan kateissa oli noin 1,2 miljoonaa euroa. Yksi vangituista oli tunnettu tamperelainen juristi, jonka omaisuutta määrättiin takavarikkoon enintään 610 000 euron arvosta. Tapauksessa oli kolmisenkymmentä syytettyä, joista yli 15 tuomittiin ehdottomiin tai ehdollisiin vankeusrangaistuksiin. Esimerkiksi syytteet rahanpesusta kuitenkin hylättiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Eräs tuomituista oli ryhtynyt lottovoittajan ”ottopojaksi”, ja sai sen avulla lainaksi satoja tuhansia euroja. Kyseinen henkilö oli 43-vuotias Dimitri Ahlgren, hänen tuomionsa petoksista oli neljä vuotta ja kolme kuukautta vankeutta.

Tamperelainen varatuomari Reino Mäkilä, 65, oli laatinut uskottavuuden johdosta erilaisia sopimuksia ja rahat siirtyivät Mäkilän lakitoimiston asiakasvarojen tilien kautta eteenpäin. Reino Mäkilän tuomio oli viisi vuotta vankeutta.

Kommentoi Facebookissa