Lottovoittajat kokoontuivat salaiseen tapaamiseen – ”Montako Mersua sinulla on?”

Salaseurassa illallistettiin hienosti juhlavissa tiloissa pääkaupunkiseudulla.

Salaseurassa illallistettiin hienosti juhlavissa tiloissa pääkaupunkiseudulla. (Kuva Veikkaus)

Lottovoittajien ryhmä sai kyseisen viikon arvonnassa porukkapelillä vain kolme oikein.

RAHAPELIT Veikkauksen lottovoittajien salaseura kokoontui kahden vuoden tauon jälkeen tänä syksynä. Illanviettotilaisuudessa oli mukana viime vuosina miljoonavoittoja voittaneita henkilöitä sekä sellaisia, joiden voitosta on kulunut jo pidemmän aikaa.

Tilaisuudessa puhuttiin niin autoista kuin elämästä muutenkin. Salaseurassa oli paikalla kahdeksan voittajaa seuralaisineen. Vieraat olivat voittaneet suurvoiton joko Lotosta, Vikinglotosta tai raaputusarvasta.

Vieraita isännöimässä oli julkisuudesta tuttuja henkilöitä sekä joukko Veikkauksen henkilökuntaa. Tunnelmallinen tilaisuus järjestettiin juhlavissa tiloissa pääkaupunkiseudulla.

– Tilaisuudessa oli poikkeuksellisen hyvä, luottamuksellinen ja rento tunnelma. Voittajat tulivat hyvin toimeen keskenään ja juttu alkoi luistaa heidän kesken välittömästi, mukana tilaisuudessa ollut Veikkauksen markkinointipäällikkö Saila Kuutti kertoo.

Salaseuratapaamisen keskiössä oli tietysti ruokailu. Ruokailun ja keskustelun lisäksi tilaisuudessa nähtiin taikashow sekä pelattiin bingoa. Yksi illan isännistä oli tehnyt lottovoittajille myös porukkapelin saman viikon lottoarvontaan.

– Siitä huolimatta, että huone oli täynnä onnea, lottovoittajien porukka sai tällä kertaa arvonnassa vain 3 oikein, Kuutti kertoo.

Lottovoittajien salaseuran vieraskirjassa ei sattuneista syistä ole nimiä.
Lottovoittajien salaseuran vieraskirjassa ei sattuneista syistä ole nimiä. (Kuva Veikkaus)

Suurvoittajien salaseurassa käydään aina keskusteluja, joita ei ihan joka juhlassa kuule. Tällä kertaa kahden herrasmiehen välillä mitattiin tarkkaan Volvojen ja Mercedes-Benzien ominaisuuksia ja eroja. Keskustelu eskaloitui jälkiruuan tienoilla leikkimieliseksi kilpailuksi.

– Montako Mersua sinulla on?

– Yksitoista.

– Oho. Mutta minulla on enemmän!

Keskustelun tarkkaa jatkoa ja autojen yksityiskohtia ei anonymiteetin suojelemisen takia voida paljastaa, mutta tarina on Veikkauksen mukaan tosi.

Vaikka osa voittajista olikin innostunut hankkimaan voittorahoillaan autoja ja muita kulkuneuvoja, monella voittajalla säästäväinen rahankäyttö tuntui olevan edelleen elämäntapa.

– Kahvipöytäkeskusteluissa kävi ilmi, että hintoja vertaillaan edelleen esimerkiksi autoa tankatessa tai hiuksia leikatessa. Ehkä lomareissuilla otetaan hieman parempi hotelli, mutta muuten voitto ei välttämättä näy kovin paljoa arjen kulutuksessa, Kuutti kertoo.

Veikkauksen suurvoittajille alkuvuonna lähettämä kysely osoitti, että eniten voittajat arvostavat voiton mukanaan tuomaa taloudellista turvaa. Tämä nousi esille myös salaseuratapaamisessa.

– Vaikutti siltä, että voittajat elävät aika tavallista mutta taloudellisesti huoletonta elämää, Kuutti sanoo.

Useimmat voittajat kertoivat tavoittelevansa edelleen viikoittain jättipotteja.

Salaseuratapaamisia on yleensä järjestetty noin kerran vuodessa. Tilaisuuksia on vuosien varrella järjestetty eri paikoissa. Tänä syksynä järjestetty tapaaminen oli ensimmäinen salaseuratapaaminen sen jälkeen, kun peliyhteisöt yhdistyivät vuoden 2017 alussa uudeksi Veikkaukseksi.

  • Lähde Veikkaus

Lue myös: Kasinot polvilleen laittanut musta lammas – ”Kirkon blackjack-tiimimme keskittyi vain korttien laskemiseen”

Miljonäärien ruokalista

Alkuruoka:

kirsikkatomaattinen maa-artisokkakeitto

pienet poro- ja savulohimousseleivät

Pääruoka:

viherkasvissalaatti, leipäjuustoa ja kuivattuja karpaloita

paahdettua kuhaa sieni-kasvispedillä, rapu-valkoviinikastiketta

perunanyyttejä

riistapataa tummassa sipuli-riistakastikkeessa

syysjuureksia ja pinaattia

Jälkiruoka:

kuumat mustikkakukot ja vaniljajäätelö

kahvi ja avec, suklaa

Kommentoi Facebookissa