Syksyn historialliset romaanit, suosittelemme!

Syksyn historiallisten romaanien tarjonta on runsas.

Listasimme kotimaisia historiallisia romaaneja, joiden avulla pääset menneisyyspolun opastetuille kierroksille.

KIRJAT Näiden syksyn romaanien parissa voit syventyä muinaisen Rooman ihmisiin, Coco Chanelin sisäiseen maailmaan, Turun kaupungin historialliseen paloon, inkeriläisen suvun vaellusmatkaan ja muutenkin lähihistoriamme tragedioihin. Osasta teoksista julkaistaan myöhemmin kattavampi kirja-arvio. Päivän Lehti suosittelee!

Pekka Jaatinen: Varjo 1917-1918

Ankeat ajat ja tunnelmat pienessä rannikkokaupunki Raahessa peilautuvat laajempiin yhteyksiin, ja kiristyvät lopulta kansalaisodaksi. (Johnny Kniga)

Enni Mustonen: Ruokarouva

Historiallisen romaanisarjan 4. osassa kurkistetaan jälleen kyökin puolelta suomalaisten merkkihenkilöiden arkeen, tällä kertaa mm. Eino Leino ja L. Onerva vierailevat Idan luona. (Otava)

Leena Parkkinen: Säädyllinen ainesosa 

Riemastuttavan mielikuvituksellinen tarina keittotaitoa, 1950-luvun töölöläiselämää, kahden naisen uteliaisuutta elämää, ruokia ja toisiaan kohtaan. (Teos)

Raija Oranen: Ackté

Nuoren laulajalupauksen tie Pariisin oopperan primadonnaksi ja New Yorkin Metropolitaniin 1800- ja 1900-luvun vaihteessa. Taiteilijaromaanin kertojana Aino Ackté, joka kamppailee tutun kipupisteen parissa, mitä voittaa tai häviää, kun asettaa oman uran kaiken muun edelle. (Teos)

Mike Pohjola: 1827

Historiallinen katastrofiromaani Turun palosta. Luo monipuolisen ja kielellisesti leikittelevän kuvan aikansa tärkeimmästä ja suurimmasta Suomen kaupungista. (Gummerus)

Terhi Rannela: Frau 

Natsikenraali Reinhard Heydrichin lesken muistelma kuvitteellisessa viimeisessä haastattelussa. Tuleeko miehensä roolista varsin tietoisen ja viimeiseen asti tukeneen ja rakastaneen vaimon osa ymmärrettäväksi vai vielä raadollisemmaksi? (Karisto)

Minna Rytisalo: Lempi

Kolmen henkilön todistus Lapin sodan aikaisesta perhetragediasta. Intohimoisen, mustasukkaisen ja kaikki rajat ylittävän lojaalin rakkauden kuvaus. (Gummerus)

Asko Sahlberg: Pilatus

Historian hahmoista, Rooman keisareista ja juutalaisten profeetoista tulee lihaa ja verta. Kertomus kulttuurien ja uskontojen yhteentörmäyksestä ja uusi tulkinta alkukristittyjen vaiheista. (Like)

Sanna Tahvanainen: Pikkumusta

Kepeästi Coco Chanelin maailmaan ja mieleen johdattava tarina säkenöivästä 1920-luvusta. Millainen oli nainen maailman tunnetuimpien muotiluomusten takana. (Otava)

Jari Tervo: Matriarkka 

Vimmaisen hätkähdyttävästi kerrottu inkeriläissuvun vaellustarina, jossa kuljetaan neuvosto-Inkeristä Siperiaan ja Suomeen, historiallisista tapahtumista ajankohtaisiin teemoihin kuten pakolaisuuteen ja nyky-Venäjään. (Otava)

 

  • Kirjoittaja on Vanhan Rauman kirjakauppias ja Päivän Lehden kulttuurituottaja.

Kommentoi Facebookissa