Luita murskaksi – kattofirmalle syyte työsuojelurikoksesta

Katolle kiipeämiseen käytettiin nojatikkaita. (Kuvituskuva Dreamstime)

Naispuolinen työntekijä putosi työmaalla korkeuksista ja loukkaantui vakavasti.

TYÖSUOJELU Tamperelainen kattofirma on pantu syytteeseen työsuojelurikoksesta. Naispuolinen työntekijä putosi firman työmaalla korkeuksista ja loukkaantui vakavasti.

Onnettomuus sattui omakotityömaalla elokuussa 2020. Työntekijä oli asentamassa peltejä kattoon, kun tikkaat lähtivät alta ja nainen putosi 2,8 metrin korkeudesta kivetykselle. Työntekijän oikean nilkan tulusluu murtui pieniksi palasiksi, nilkan nivelpallo halkesi, häntäluu murtui ja pakaraan tuli iso mustelma ja niin sanottu patti.

Syyttäjän mukaan talon ympärille ei ollut asennettu suojakaiteita eikä muita suojarakenteita. Katolle kiipeämiseen käytettiin nojatikkaita. Tikkaiden yläpäässä ei ollut kaatumisen estäviä laitteita eikä alapäässä liukumisen estäviä. Kun nainen oli kiipeämässä katolle, tikkaat lähtivät alta kohtalokkain seurauksin.

Syyttäjän mukaan työnjohto ei valvonut sitä, miten töitä tehtiin.

– Työn tekemistä ei lainkaan valvottu. Kukaan työnantajan edustaja, esimerkiksi työnjohto, ei käynyt missään vaiheessa työmaalla, sanoo syyttäjä.

Kun kattofirma ei asentanut talon ympärille suojalaitteita, siitä syyttäjän mukaan syntyi 560 euron säästö. Tätä summaa syyttäjä vaatii valtiolle. Kattofirmalle syyttäjä vaatii 15 000 euron yhteisösakkoa ja kolmelle johtoportaan miehelle 50 euron päiväsakkoa.

Lue myös: Työntekijä loukkasi kätensä – miljardiluokan yhtiölle syyte

Kommentoi Facebookissa