Lukas Hradecky torjui Leverkusenin jatkoon

Lukas Hradecky on Bayer Leverkusenin luottomaalivahti. (Kuva Bayer Leverkusen)

Lukas Hradecky oli maalilla, kun hänen seuransa Bayer Leverkusen pudotti Eurooppa-liigassa Monacon.

JALKAPALLO Viime aikoina paljon kritiikkiä saanut Suomen jalkapallomaajoukkueen maalivahti Lukas Hradecky oli maalilla, kun hänen edustamansa Bayer Leverkusen lunasti jatkopaikan Eurooppa-liigan pudotuspelien toiselle kierrokselle. Jatkopaikka AS Monaco -ottelussa tuli pitkän kaavan kautta.

AS Monaco oli voittanut otteluparin ensimmäisen osan maalein 3-2. Leverkusen voitti toisen ottelun 3-2, joten ottelu eteni jatkoajalle yhteismaalien oltua 5-5. Jatkoajalla ratkaisua ei nähty, joten edessä oli vielä rankkarikisa.

Bayer Leverkusenin kaikki viisi laukojaa onnistuivat. Monacon Eliot Matazo ampui ylärimaan, joten Leverkusen sai juhlia.

Jatkopaikka on Leverkusenille mannaa. Joukkueen peli on takkuillut Bundesliigassa. Siellä ensi kauden europelipaikka uhkaa karata käsistä eron viimeiseen europaikkaan ollessa 11 pistettä.

Jos Leverkusen voittaisi Eurooppa-liigan, saavuttaisi se paikan ensi kaudeksi Mestareiden liigaan. Tämän tavoitteen toteutuminen on toki vielä todella kaukana.

Hradecky nähtäneen Suomen maajoukkueessa tositoimissa seuraavan kerran maaliskuun lopulla. Huuhkajat kohtaa silloin vieraskentällä pelattavissa EM-karsintaotteluissa Tanskan ja Pohjois-Irlannin.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Helmarit murjoi vastustajiaan – tyly fakta valtavista tasoeroista

Kommentoi Facebookissa