Lukijat valitsevat jo perinteisesti Vuoden sotakirjan

Vuonna 1942 Uhtuan suunnalla lottien suosikki oli "Korsusta korsuun". (Kuva SA-kuva)

Isänpäivä toi varmasti hyviä ehdokkaita lahjapaketissa koteihin.

KIRJAT Perinteinen Vuoden sotakirja 2016 -äänestys on käynnistynyt. Isänpäivä on tuttuun tapaan tuonut lahjapaketeissa kotiin miesten tarinoita, lukijat voivat nyt äänestää haluamaansa sotaan ja sotahistoriaan liittyvää tietokirjaa, sotilashenkilön muistelmia tai elämäkertoja. Kriteerinä on, että teos perustuu todellisuuteen eli on luokiteltu tietokirjaksi.

Vuoden sotakirja -äänestys aloitettiin jo vuonna 2006, joten lukijoiden suosikki valitaan jo 11. kerran. Viime vuonna ykköseksi nousi Olavi Lempisen ja Manu Paajasen kirjoittama ”Pääkallosotilas” (Otava), joka kertoi 16-vuotiaana SS-joukkoihin värväytyneen Aarne Kähärin kokemuksista itärintamalla.

Vuoden sotakirja -voittajat ovat olleet poikkeuksetta myös kaupallisesti menestyneitä kirjoja. Sotakirjat kiinnostavat yhä nuorempia lukijoita ja teosten suosio tuntuu kestävän. Vuosittain äänestykseen osallistuu yli tuhat sotakirjojen ystävää, äänestys päättyy itsenäisyyspäivänä 6.12.2016.

Äänestyksen järjestäjänä on riippumaton Sotasankari-sivusto. Äänestys tapahtuu kertomalla ehdokkaansa sähköpostilla osoitteeseen sotasankari@sotasankari.fi.

Kommentoi Facebookissa