Lukko ja HIFK voiton päässä välieristä

Pekka Virran valmentama Rauman Lukko lukeutuu SM-liigan suosikkeihin

Pekka Virran valmentama Rauman Lukko lukeutuu SM-liigan suosikkeihin. (Kuva AOP)

Lukko ja HIFK johtavat puolivälieräsarjoja 2-0. Välieräpaikka on niille katkolla torstaina.

JÄÄKIEKKO SM-liigan puolivälierät jatkuivat tiistaina. Raumalla Lukko voitti Ilveksen maalein 4-1 ja painoi tamperelaiset jo siltaan.

Lukko otti nyt sarjassa jo 2-0-johdon. Puolivälieräsarja on sille ensi kertaa katkolla torstaina Tampereella.

Turussa TPS kohtasi Pelicansin toisen kerran. Maanantaina Pelicans pääsi yllättämään kotijoukkueen, mutta nyt TPS otti vahingon takaisin. TPS voitti 2-0 ja tasoitti ottelusarjan tilanteeksi 1-1.

Tampereella KalPa yllätti Tapparan 4-3-lukemin toisessa jatkoerässä ja tasoitti ottelusarjan tilanteeksi 1-1. Tappara oli noussut ottelussa 1-3 -tappioasemasta kolmannessa erässä 3-3 -tasatilanteeseen.

Ratkaisu syntyi Hakametsässä ajassa 85.56. Alexander Ruuttu iski KalPalle elintärkeän voittomaalin.

HIFK kaatoi tiistaina Kärpät 5-4-lukemin toisessa jatkoerässä ja otti puolivälieräsarjassa jo 2-0-johdon. Tämä tarkoittaa sitä, että sarja on ensi kertaa katkolla helsinkiläisille torstaina Oulussa.

HIFK:n suureksi sankariksi nousi Jesse Saarinen, joka ratkaisi ottelun toisen jatkoerän alussa ylivoimalla.

– Tuntuuhan se tietenkin hyvältä, kun jatkoajalla tulee ylivoimalla vastuuta ja itse onnistuu, Saarinen huokaisi Sport Contentille.

HIFK johti ottelua parhaimmillaan jo 4-1, mutta Kärpät kampesi vielä rinnalle. HIFK ei näyttänyt väsyvän, mutta jotain tapahtui.

– Ehkä me ei tietyissä kohtaa ihan parhaimmillaan oltu, mutta Kärpät oli nälkäisiä koko ajan ja jaksoivat loppuun asti. He pelasivat hyvin, eikä siinä mitään ihmeellistä ollut. Pitkän kaavan kautta meni nyt sitten, mutta onneksi kääntyi meille, Saarinen analysoi.

HIFK sairasti runkosarjan lopulla koronan ja joukkueen kuntoa on sen jälkeen arvailtu. Tiistaina joukkue jaksoi kuitenkin hyvin pelata vielä jatkoillakin.

– Aika hyvin. Ainakin se näytti hyvältä ja itsestäni tuntui tosi hyvältä. Ei mitään ongelmaa. Hyvinhän me pystyttiin painamaan jalalla vielä jatkoajallakin, Saarinen sanoi.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Pelicans yllätti SM-liigan puolivälierien avausotteluissa

Kommentoi Facebookissa