Pelicans yllätti SM-liigan puolivälierien avausotteluissa

Pelicans juhlii maalia

Pelicans juhlii maalia. (Kuva AOP)

Pelicans yllätti TPS:n Turussa. Muita puolivälierien avauskierroksen voittajia olivat Lukko, HIFK ja Tappara.

JÄÄKIEKKO SM-liigan puolivälierät saatiin maanantaina käyntiin. Kolme sarjaa alkoivat ennakko-odotusten mukaisesti, mutta Turussa nähtiin yllätys.

Pelicans tuli terävänä Turkuun ja kaapi 5-3-voiton TPS:stä johdettuaan jo 5-1. Pelicans otti näin ensimmäisen kiinnityksen ja on enää vain kahden voiton päässä välieristä.

Runkosarjan voittanut Lukko lähti pudotuspeleihin suurena suosikkina ja kesti ainakin avausottelussa paineet. Lukko otti ottelussa komennon ja paineli toisen erän alkuun mennessä jo 3-0-johtoon.

Ilves heräsi kuitenkin tämän jälkeen ja nousi 3-3-numeroihin. Lopulta Lukko otti kuitenkin 5-3-voiton ja on nyt enää kahden voiton päässä välierävaiheesta. Lukon suureksi sankariksi nousi hyökkääjä Aleksi Saarela, joka teki Lukon voittomaalin vasta ajassa 55.20.

Tampereella Tappara tarvitsi vain yhden maalin kaataakseen KalPan. Se voitti Lassi Vanhatalon maalilla 1-0.

Helsingissä iskivät yhteen suurseurat HIFK ja Kärpät. HIFK oli avausosassa vahvempi ja kaatoi oululaiset 3-2. HIFK:n yllättävä sankari oli nelosketjun telamiina Micke Åsten, joka teki helsinkiläisille kaksi maalia, joista jälkimmäinen meni tyhjiin.

HIFK koki kuitenkin ison takaiskun, kun joukkueen tähtipuolustaja Mikko Kousa joutui jättämään pelin kesken. Kousa joutui jättämään kentän toisen erän loppupuolella, eikä palannut enää kehiin päätöserässä.

Pudotuspelien henkeen kuuluu se, ettei vammoista puhuta ja tätä kaavaa noudatti myös HIFK:n pääkäskijä Jarno Pikkarainen.

– En osaa sanoa Kousan tilanteesta. En itseasiassa tiedä siitä vielä mitään ja vaikka tietäisin, niin en kertoisi, Pikkarainen naurahti.

Kousa on HIFK:lle tärkeä palanen. Hänen loukkaantumisensa olisi iso takaisku helsinkiläisille.

Kaikki puolivälieräsarjat jatkuvat heti tiistaina. Välieräpaikkaan tarvitaan kolme voittoa.

Teksti Ville Hirvonen ja Otto Palojärvi

Lue myös: HIFK:n valmentaja joutui koronan takia sairaalaan – toipui Kärpät-sarjaan

Kommentoi Facebookissa