Sähköpolkupyöriä ajettiin yöllä piiloon – kaksikko varasti omaisuutta yli 20 000 euron arvosta

Sähköpyörä on varkaalle houkutteleva kohde, sillä ne ovat peruspyöriä reilusti kalliimpia.

Sähköpyörä on varkaalle houkutteleva kohde, sillä ne ovat peruspyöriä reilusti kalliimpia. (Kuva Fotolia)

Poliisi pyytää havaintoja edelleen kateissa olevista neljästä sähköpyörästä.

POLKUPYÖRÄVARKAUDET Helsingin poliisi epäilee kahta miestä törkeästä varkaudesta. Epäillyt murtautuivat Annankadulla sijaitsevaan polkupyöräliikkeeseen yöllä 13.–14.4. ja anastivat sieltä omaisuutta yli 20 000 euron arvosta.

Liikkeestä vietiin muun muassa seitsemän myynnissä ollutta sähköpyörää, yksi huollossa ollut polkupyörä ja pyöräilyyn liittyviä tarvikkeita. Miesten epäillään käyneen liikkeessä useamman kerran ja ajaneen sähköpyörät piiloon eri paikkoihin keskustan alueelle.

– Saimme molemmat epäillyt kiinni samana päivänä, kun murto havaittiin ja ilmoitettiin, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kari Martikainen.

Poliisi on saanut kiinniottojen yhteydessä ja tutkinnan aikana neljä varastettua pyörää haltuunsa. Havaintoja pyydetään edelleen kateissa olevista polkupyöristä, eli kolmesta Tunturi E275 -sähkömaastopyörästä ja miesten Tunturi Emotion -sähköpyörästä. Tiedot voi ilmoittaa sähköpostiosoitteeseen omaisuusrikosetRAR.helsinki@poliisi.fi.

Helsingin poliisi muistuttaa, että pyöräilykauden alkaessa on syytä kiinnittää erityistä huomiota varkauksien estämiseen.

Lue myös: Pyörävarkauksissa ennätysvuosi – menopelejä vietiin 11 miljoonan euron edestä

Kommentoi Facebookissa