HIFK:n valmentaja joutui koronan takia sairaalaan – toipui Kärpät-sarjaan

HIFK lukeutuu SM-liigan mestarisuosikkeihin.

HIFK lukeutuu SM-liigan mestarisuosikkeihin. (Kuva AOP).

HIFK:n kausi keskeytyi kevään korvilla koronan takia. Päävalmentaja Jarno Pikkarainen joutui koronan takia sairaalaan, mutta on nyt valmiina johdattamaan joukkonsa puolivälieräsarjaan Kärppiä vastaan.

JÄÄKIEKKO HIFK:n päävalmentajalla Jarno Pikkaraisella alkaa viimeinen palvelus suurseuran puikoissa, kun HIFK lähtee pelaamaan puolivälieräsarjaa Oulun Kärppiä vastaan.

Pikkaraisen sopimus loppuu tähän kauteen. Ensi kaudella HIFK:ta luotsaa mediatietojen mukaan Ville Peltonen.

Korona iski Helsingin IFK:hon maaliskuun puolivälissä ja sen jälkeen joukkue joutui karanteeniin. Se ei saanut harjoitella kahteen viikkoon ja joutui olemaan yhteensä lähes kuukauden poissa peleistä.

HIFK ei saanut vielä huhtikuun alun otteluun Kärppiä vastaan joukkuetta kasaan, vaan joutui luovuttamaan voiton Kärpille. Sen jälkeen se pääsi pelaamaan vielä ennen pudotuspelejä kolme ottelua Pelicansia ja Sporttia vastaan.

HIFK:n päävalmentaja Pikkarainenkaan ei säästynyt tartunnalta. Hän palasi vasta torstaina työpaikalleen ja luotsaa nyt IFK:ta kohti puolivälieräsarjaa Kärppiä vastaan.

– Mulla oli se sillä tavalla aika kovana, että ei ollut mikään maailman pitkäkestoisin, mutta mulla on kaksi viikkoa kuumetta yli 38 astetta ja sen jälkeen jouduin vajaaksi viikoksi sairaalaan. Sitten se rupesi siellä helpottamaan ja toipuminen lähti kohti tätä hetkeä, Pikkarainen kertoi Sport Contentille.

Korona iski myös helsinkiläisjoukkueen pelaajistoon. Useampi pelaaja sai myös tartunnan. Tämä luo HIFK:n ylle kysymysmerkin pudotuspeleihin. Miten korona vaikuttaa joukkueen iskukykyyn, on se suurin kysymys pudotuspelien alla.

– Se on juuri se asia, mistä meidän pitää ottaa selvää, sillä ei ole olemassa tietoa ja sitten tuo otteluohjelma on tosi raaka kyllä. Me ollaan ensi viikolla viisaampia. Sillä on joku merkitys, mutta kuinka iso, niin sen aika näyttää. Totta kai siinä on varmasti eroja yksilöiden välillä ja tulee olemaan eroja, Pikkarainen näkee.

Pikkaraisen mukaan HIFK:n kausi jakautuu moneen eri osaan, mistä tämä korona on se viimeisin käänne.

– Jos nyt ajatellaan tätä koronajuttua, niin meidän pitää neljännen kerran hakea uusi alku. Olimme sarjaan lähdössä ja meiltä tippui iso joukko pelaajia pois ja sitten tuli niitä NHL-apuja tilalle. Se pikkuisen heilautti meitä ja meidän piti rakentaa se homma heidän kanssaan ja sitten kun saatiin heidän kanssaan homma toimimaan, niin sitten lainat lähti pois. Sitten rupesi palaamaan näitä meidän peruspelaajia ja siinä kohtaa oli jälleen uusi rakentumisen paikka.

– Siinä saatiin aika hyvä nousujohteinen juttu lähtemään tuosta tammikuusta lähtien ja nyt ollaan taas uuden edessä, Pikkarainen linjaa.

Koronakausi on ollut kaikille uusi ja outo asia. Pikkaraisen mukaan tämä kausi on ollut hänen uransa erikoisin.

– Kyllä se näin on ollut. Se on ollut varmaan sitä kaikille. Meillä oli runkosarjassa monet eri vaiheet. Viime kädessä me pelasimme aika nousujohteisen kauden ennen kuin tuli tuo korona. Olimme siinä todella hyvässä iskussa niin pelillisesti kuin myös sen valossa, että pystyimme tuloksia kaivaa ja löytää aina ne keinot voittaa, Pikkarainen summaa.

Pikkarainen tuli HIFK:n päävalmentajaksi kesken kauden 2018-2019, kun hän korvasi tehtävässä Ari-Pekka Selinin. Keväällä 2019 Pikkarainen luotsasi helsinkiläiset välieriin asti, mutta silloin Kärpät oli vahvempi välieräsarjassa.

Viime keväänä taso jäi mittaamatta, kun korona keskeytti kauden. Kärpät-sarjaa Pikkarainen pitää kovana haasteena.

– Odotan kovaa ja tasaista sarjaa. Heidän kokeneet ykköstykkinsä ovat kokeneita ja voittaneet ja pelanneet paljon pudotuspelejä ja johtaneet sitä joukkuetta esimerkillään. Nyt saivat vielä kaksi voittoa tuossa, niin se nostaa heidän itseluottamustaan ja fiilistä, Pikkarainen kommentoi Sport Contentille.

– Mutta kova sarja tulee. Aina pudotuspeleissä pitää parantaa, mutta isoin juttu on se, että meidän pitää ottaa riittävän isoja ja määrätietoisia askeleita pelillisesti.

HIFK:hon iski korona maaliskuun puolivälissä. Pikkarainen myöntää suoraan, että se tuo joukkueen ympärille kysymysmerkkejä.

– Ja totta kai, kun tässä on ollut tällainen juttu taustalla, niin siinä on tietysti myös monta kysymysmerkkiä. Yksi iso kysymysmerkki on se, että miten happi kulkee pojilla loppuviikosta. Siitä meidän pitää rohkeasti ottaa selvää.

Kärppien runkosarja oli todella ailahteleva. Juuri kun Kärpät näytti saavan homman toimimaan, niin aina seuraavassa hetkessä tuli ongelmia. Pikkarainen ei kuitenkaan liikaa halua antaa oululaisten runkosarjalle painoarvoa.

– Kyllä se tuo viimeinen otanta on kuitenkin se kaikista tärkein. He pelasivat todella jämäkät ottelut Sporttia vastaan ja puolustivat tosi tarkasti ja sitoutuneesti. Siellä on ne kokeneet pelaajat, mutta myös tosi paljon sellaista nuorta lahjakkuutta ja taitoa heidän ympärillään. Se on aika hyvin rakannettu sekoitus, Pikkarainen näkee.

HIFK:n ja Kärppien välinen puolivälieräsarja alkaa maanantaina Helsingissä. Tiistaina jatketaan Nordiksella, kunnes sarja siirtyy torstaiksi Ouluun.

Haastattelu Ville Hirvonen

Lue myös: SM-liigan puolivälieräjoukkueet selvillä – Kärpät ja Ilves odotetusti jatkoon

Kommentoi Facebookissa