SM-liigan puolivälieräjoukkueet selvillä – Kärpät ja Ilves odotetusti jatkoon

Oulun Kärpät on ollut suomalaisen jääkiekkoilun 2000-luvun kestomenestyjä

Oulun Kärpät on ollut suomalaisen jääkiekkoilun 2000-luvun kestomenestyjä. (Kuva AOP)

Kärpät pudotti SM-liigan puolivälieräkarsinnoissa Sportin ja Ilves KooKoon.

JÄÄKIEKKO SM-liigan kaikki puolivälieräjoukkueet ovat nyt selvillä. Perjantaina puolivälieräpaikkansa ottivat Oulun Kärpät ja Tampereen Ilves.

Kärpät pudotti niin sanotuissa säälipudotuspeleissä Vaasan Sportin. Ilves pudotti KooKoon.

Oulussa Kärpät oli tyly. Se voitti toisen ottelun 3-1 ja eteni puolivälieriin yhteismaalein 7-3. Tampereella oli tiukempaa. KooKoo voitti toisen osaottelun 3-2-lukemin, mutta Ilves paineli jatkoon yhteismaalin 6-4.

Ilves ei ollut ollenkaan valmis toiseen osaan ja KooKoo ehti jo karata 3-0-johtoon. Päätöserässä Ilveksen tekemiseen tuli kuitenkin ryhtyä ja se sai tehtyä jatkopaikkaan vaadittavat kaksi maalia.

– Ei ollut kyllä hääviä lätkää (ensimmäisen kahden erän aikana). Kuviteltiin, että se eilinen riittää klaaraamaan tämän, Ilveksen hyökkääjä Panu Mieho kummasteli C Morelle.

Ilves kohtaa puolivälierissä runkosarjan voittaneen Lukon. Haaste on tietysti kova.

– Sieltä tulee todella kova joukkue vastaan. Me voitimme runkosarjassa heidät kerran, mutta pudotuspelit ovat tietysti eri pelejä. Nyt naureskellaan tässä hetki ja käännetään katseita sitten jo Lukkoon, Mieho summasi.

Vaasan Sportin kausi SM-liigassa siis päättyi perjantaina, kun se putosi Oulun Kärpille ensimmäisellä kierroksella. Kärpät eteni puolivälieriin HIFK:ta vastaan.

Sportin päävalmentaja Risto Dufva piti ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa painavan puheenvuoron. Hän kehui kaikkia Liiga-seuroja, että kausi saatiin vietyä näinkin hienosti koronan keskellä läpi.

– Niin kuin ole jo aiemminkin jossain sanonut, niin tällaisen kauden jälkeen voi antaa kultamitalin ihan jokaiselle seuralle ja ennen kaikkea jokaiselle organisaatiolle, Dufva sanoi.

– Seuralla tarkoitan siis pelaajistoa, mutta myös ne ihmiset, jotka ovat tässä kentän ulkopuolella tehneet työtä niin, että olemme saaneet tätä SM-liigaa pelata näinkin paljon, on kyllä vaatinut ihan urosmehiläisen työtä ja miksei naarankin, Dufva veisteli.

Kärpät kohtaa siis puolivälierissä Helsingin IFK:n ja Ilves kohtaa Rauman Lukon. Jo aiemmin selvinneissä puolivälieräpareissa TPS kohtaa Pelicansin ja Tappara KalPan.

Puolivälierät alkavat maanantaina. Puolivälierät pelataan paras viidestä -systeemillä eli kolmella voitolla selviää välieriin.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Tuukka Raskille iso merkkipaalu NHL:ssä

Kommentoi Facebookissa