Lukko johtaa sarjaa joulutauolla – Tapparan voittoputki jatkuu

Rauman Lukko voitti 2021 jääkiekon Suomen mestaruuden. (Kuva Liiga)

Lukko voitti Ilveksen 4-2. Samalla Lukko varmisti sen, että on sarjan kärjessä joulutauolla.

JÄÄKIEKKO Lukko lähtee SM-liigan joulutauolle kärkipaikalta. Tämä sai sinettinsä perjantaina, kun Lukko kaatoi Raumalla 3324 katsojan edessä pelatussa ottelussa Ilveksen 4-2.

– Sellainen odotetunlainen peli. Mentiin kovaa päädystä päätyyn. Piti olla hereillä, Lukon päävalmentaja Marko Virtanen alleviivasi lehdistötilaisuudessa.

– Saatiin Hitchcock-loppu. Ei kaukana, että Ilves olisi tullut tasoihin, Virtanen lisäsi.

Ilveksen päävalmentaja Antti Pennanen oli tappiosta huolimatta tyytyväinen omiensa ilmeeseen.

– No, lähelle päästiin. Kovavauhtinen ja hyvätasoinen jääkiekko-ottelu, jossa oli kuitenkin vähän maalipaikkoja. Olen ylpeä joukkueesta. Lukolle kuitenkin ansaittua voitto, Pennanen kuittasi.

Lukko johtaa sarjaa 63 pistettä plakkarissaan. Pelicansilla ja Tapparalla on molemmilla koossa 56 pistettä. Pelicans on pelannut kaksi ja Tappara neljä ottelua Lukkoa vähemmän.

HIFK haki Liigan perjantain kierroksella arvokkaan voiton Porin Ässistä. Pata ei ollut tällä kertaa valttia voittolaukauskisassa. HIFK hoiti homman nimiinsä 4-3.

HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen oli todella tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

– Meiltä erittäin hyvä ottelu. Ison hatunnosto kaikille meidän pelaajille. Koko joukkue pelasi IFK:n näköistä jääkiekkoa. Olen sitä mieltä, että ansaittiin tänään täällä voitto.

– Oli draamaa pelissä kuitenkin ja tapahtumia ja muuta, mutta pelattiin hyvä peli.

Kovassa otteluruuhkassa oleva Jukurit pystyi vääntämään Liigan perjantain kierroksella 3-1 -kotivoiton JYP:stä. Mikkelissä pelattua ottelua oli seuraamassa vain 2080 katsojaa.

– Erittäin ylpeä joukkueesta. Tiedettiin, että tämä tulee olemaan se vaikein peli, mitä meillä on parin viikon aikana, Jukurien päävalmentaja Olli Jokinen viittasi lehdistötilaisuudessa rankkaan ottelutahtiin.

Jukureille ottelu oli neljäs viiden päivän sisään. Jokinen myönsi, että Jukurit oli kaukana parhaastaan kotikaukalossaan. Tahtoa oli sen sijaan sitäkin enemmän pelissä.

– Energiatasot olivat erittäin alhaalla meidän joukkueella. Jollain tapaa pelaajat pystyi olemaan henkisesti sen verran lujia tänään, että löydettiin keinot voittaa peli. Tankit oli tyhjänä. Paljon oli piimää reisissä. Mutta hyvä voitto ja erittäin arvokkaat pisteet.

Liigan perjantain kierroksen seitsemästä ottelusta kolmessa ratkaisu haettiin voittomaalikisasta. Niistä yksi nähtiin Hämeenlinnassa, jossa Sport väänsi 4-3 -voiton HPK:sta.

– No pelihän noudatti meidän suunnitelmaa, kunnes tuli nyrkistä. Pelattiin erittäin hyvin meidän kolmanteen maaliin asti, Sportin valmentaja Risto Dufva kommentoi.

Tappara ja Kärpät järjestivät perjantaina huikean jännitysnäytelmän Tampereen Nokia Arenalla, jossa ratkaisu haettiin todella pitkän kaavan kautta. Tappara nappasi jo kuudennen voittonsa putkeen kukistamalla Kärpät voittomaalikisan jälkeen lukemin 3-2.

SaiPa katkaisi kahdeksan ottelun voittoputkensa yllättämällä KalPan Kuopiossa 3-2. TPS haki sarjan huonoimmalta kotijoukkueelta KooKoolta 4-1 -voiton.

SM-liigassa pelataan ensi maanantaina ja tiistaina vielä kolme ottelua. Sen jälkeen sarja jatkuu tapaninpäivänä.

Teksti Kari Aho ja Otto Palojärvi

Lue myös: MTV nappasi urheiluoikeuksia – jääkiekon MM-kisat, NHL, Valioliiga

Kommentoi Facebookissa