Lukuisia hirvikolareita on sattunut eri puolilla Suomea – poliisi kehottaa autoilijoita varovaisuuteen

Sekä hirvet että peurat liikkuvat eniten hämärän aikaan.

Sekä hirvet että peurat liikkuvat eniten hämärän aikaan. (Kuva Fotolia)

Henkilövahingoilta on vältytty, mutta kaksi hirveä on kuollut onnettomuuspaikalle.

HIRVIKOLARIT Sisä-Suomen poliisi tiedottaa, kuinka Jyväskylässä valtatie 9:llä pakettiautoilija törmäsi hirveen keskiviikkona 23.5. Törmäys tapahtui Saakosken suoralla klo 18. Autoilija oli ollut matkalla Jyväskylän suunnasta kohti Jämsää.

Pakettiautoon aiheutui vaurioita vasempaan etukulmaan, konepeltiin ja tuulilasiin. Henkilövahingoilta vältyttiin ja hirvi kuoli tapahtumapaikalle.

Henkilöautoilija törmäsi hirveen puolestaan 24.5. aamuyöllä klo 02.05 Mänttä-Vilppulassa Mäntäntiellä. Autoilija oli ollut matkalla Vilppulan suuntaan, kun Kapakanaukean kohdalla tien oikealta puolelta oli tielle juossut hirvi.

Auto vaurioitui keulastaan, tuulilasistaan, katostaan ja oikeasta kyljestään. Henkilövahinkoja ei aiheutunut, mutta hirvi kuoli törmäyksessä.

Lounais-Suomen poliisi taas kertoo, että poliisi ja suurriistavirka-aputoimijat jäljittävät loukkaantunutta hirvenvasaa Turun Pansion ja Raision Ihalan välisessä maastossa. Hirvi oli osunut autoon Naantalin pikatiellä.

Tämän jälkeen eläimestä on saatu pihahavaintoja lähiympäristön asukkailta. Autoilijoita kehotetaan alueella varovaisuuteen. Naantalin pikatiellä autoon osuneen hirven lisäksi ainakin kahdesta hirvestä on tullut hätäkeskusilmoitus myös Raision Tasalanaukiolta.

Lue myös: Hirvikolareitten määrä nousussa – eniten onnettomuuksia tunti auringonlaskun jälkeen

Kommentoi Facebookissa