Lumilinnan katto romahti Levillä – työntekijä jäi puristuksiin lumimassan alle

Suuri lumilinna on ollut Kemissä suosittu matkailukohde, nyt onnettomuus tapahtui Levin lähellä.

Suuri lumilinna on ollut suosittu matkailukohde Kemissä, nyt onnettomuus tapahtui Levin lähellä. (Kuva AOP)

Onnettomuudessa loukkaantunut on kuljetettu hoitoon Lapin keskussairaalaan.

ONNETTOMUUS Lapin poliisi tiedottaa pelastuslaitoksen saaneen aamupäivällä kello 9.52 hälytyksen, että lumilinnan rakennustyömaalla Akantiellä Levin lähellä Kittilässä on tapahtunut vakava onnettomuus lumilinnan muottien purkamisen yhteydessä.

Sortumishetkellä lumilinnassa oli sisällä kolme henkilöä purkamassa muottia. Kaksi henkilöä oli sisällä muotissa ja kolmas oli muotin ulkopuolella rautakangella vääntämässä muottia irti, kun muotin ulkopuolinen lumilinnan holvikatto romahti alas.

Muotin ulkopuolella ollut työntekijä jäi puristuksiin lumimassan alle, eikä päässyt sieltä omina avuin pois. Puristuksiin jääneen onneksi holvikaton yläosa ei murtunut, vaan siitä jäi kolmion mallinen ilmatasku hänen ympärilleen. Romahtaneen holvikaton korkeus oli 3–4 metriä.

Puristuksiin jääneen pelastaminen kesti noin 30 minuuttia. Pelastamiseen osallistui sekä lumilinnatyömaan työntekijöitä työkoneineen että pelastuslaitos.

Onnettomuudessa loukkaantunut on kuljetettu hoitoon Lapin keskussairaalaan. Alustavan tiedon mukaan hänen vammansa eivät ole vakavat. Poliisi tutkii asiaa työtapaturmana.

Lue myös: Suomalaistutkija kehitti NASA:lle 3D-mallin – näin yksittäinen lumihiutale sulaa

Kommentoi Facebookissa