Lumimyräkkä edessä etelässä – junaliikennettä supistetaan pääkaupunkiseudulla

Pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä otetaan käyttöön harvennetut vuorovälit. (Kuvituskuva VR Group)

Kauko- ja tavaraliikenteessä ei vähennetä ennakolta liikennettä.

RAUTATIET Sääennusteiden mukaan maanantaina on luvassa runsasta lumisadetta sekä myöskin kiristyvää pakkasta sekä navakkaa tuulta. Erityisesti huonoa keliä on luvassa pääkaupunkiseudulle, Itä-Uudellemaalle sekä Kaakkois-Suomeen.

Olosuhteet saattavat aiheuttaa haasteita erityisesti vaihteille, lumenpoistolle ja junakalustolle. Rautatietoimijat ovat sunnuntaina kokoontuneet päättämään siitä, miten voidaan varmistaa turvallinen ja mahdollisimman sujuva liikennöinti uuden myrskyn aikana.

Fintraffic, Väylävirasto, HSL ja VR ovat yhdessä päättäneet ottaa käyttöön maanantaina 12.12.2022 harvennetut vuorovälit klo 14.40 alkaen pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä. Käytännössä se tarkoittaa, että kaikki A-junat ja K-junat ajetaan 20 minuutin vuorovälein. Kaikki muut lähiliikenteen junat ajavat normaaleilla vuoroväleillä. Myös Kotkan lähiliikenteen junavuorot perutaan.

Liikennettä supistamalla saadaan työrakoja muun muassa rautateiden kunnossapidolle. Urakoitsijat keskittyvät lumen poistoon.

Kauko- ja tavaraliikenteessä ei liikennettä ennakolta vähennetä. Tilannetta seurataan rautatietoimijoiden kesken ajantasaisesti ja mahdollisista jatkotoimenpiteistä muiden päivien osalta tiedotetaan erikseen.

Lue myös: Runsas lumisade ja pöllyävä lumi haittaavat liikennettä alkuviikosta – ajokeli on huono

Kommentoi Facebookissa