Lumimyräkkä yllätti tunturilla retkeilemässä olleet aikuiset ja lapsen – poliisin kelkkapartio löysi eksyneet

Retkeilijät olivat jalkautuneet Riisitunturintien päässä olevan parkkipaikan läheisyydestä kelkkareitille. (Kuva Poliisi)

Poliisi muistuttaa, että etenkin tunturissa sääolosuhteet voivat muuttua hyvinkin nopeasti.

ETSINTÄTEHTÄVÄ Lapin poliisilaitos sai tiistaina 11.1.2022 iltapäivällä hätäkeskuksesta tiedon, että kaksi aikuista ja yksi lapsi ovat eksyneet Riisitunturilla. Retkeilijät olivat jalkautuneet Riisitunturintien päässä olevan parkkipaikan läheisyydestä kelkkareitille.

Sää kuitenkin muuttui nopeasti ja kova tuuli puhalsi lunta polulle, mikä vaikeutti takaisin löytämistä. Lisäksi pöllyävä lumi esti suunnistamisen. Hätäkeskus ilmoitti poliisille eksyneistä klo 15 aikaan, ja Lapin poliisilaitoksen kelkka- ja poliisipartiot lähtivät etsimään heitä.

Kelkkapartio löysi eksyneet hieman ennen klo 17 hyvässä kunnossa ja kuljetti heidät takaisin. Poliisi muistuttaa, että etenkin tunturissa sääolosuhteet voivat muuttua hyvinkin nopeasti. Talvella myös pakkanen voi äkkiä tehdä tilanteista hengenvaarallisia.

Retkille on hyvä varautua huolellisesti; riittävä vaatetus ja puhelimen akku täyteen ladattuna. Myös sääolosuhteet tulee huomioida ja käyttää harkintaa kannattaako retkelle lähteä.

Lue myös: Lapin poliisilaitos löysi viisi eksynyttä dronen avulla – pimeä yllätti turistit

Kommentoi Facebookissa