Lupaava suomalaisviikonloppu alppihiihdossa – Niko Kytösaho väläytti mäkihypyssä

Rosa Pohjolainen on Suomen alppihiihdon merkittävä lupaus (Kuva AOP)

Rosa Pohjolainen on Suomen alppihiihdon merkittävä lupaus. (Kuva AOP)

Rosa Pohjolainen ja Riikka Honkanen laskivat maailmancupin pisteille pujottelussa. Niko Kytösaho sai maailmancupin pisteitä mäkihypyssä.

ALPPIHIIHTO Levillä laskettiin viikonloppuna naisten maailmancupin pujottelukisoja. Suomalaislaskija pääsi maailmancupin pisteille sekä lauantaina että sunnuntaina.

Riikka Honkanen otti sunnuntaina ensimmäiset alppihiihdon maailmancupin pisteensä pujottelussa. Honkanen oli Levillä 28:s.

Honkanen laski ensimmäisen laskunsa hienosti oltuaan avauskierroksen jälkeen 18:s. Toiselle kierrokselle hän lähti hieman varmistellen ja oli maaliin päässeistä hitain.

Honkanen laski pujottelussa ensi kertaa maailmancupin pisteille. Aiemmin hän on yltänyt pisteille vuonna 2019 suurpujottelussa.

Myös Rosa Pohjolainen avasi alppihiihdon maailmancupin hienosti. Pohjolainen oli Levillä lauantaina lasketussa naisten pujottelukilpailussa 24:s.

Pohjolainen laski ensimmäisellä kierroksella sijalle 28. Toisella laskulla 18-vuotias lupaus pystyi vielä parantelemaan asemiaan.

Sunnuntaina Pohjolainen aloitti laskunsa jälleen erinomaisesti, mutta virhe radan keskivaiheilla pilasi hänen laskunsa ja hän joutui keskeyttämään. Potentiaalia maailmancupin pisteille Pohjolaisella oli kyllä sunnuntainakin.

Pohjolainen herätti huomiota Levillä jo viime kaudella hienoilla suorituksillaan. Lupaava alkukausi tyssäsi hänellä kuitenkin vakavaan polvivammaan, josta kuntoutuminen kesti peräti kymmenen kuukautta.

Viikonlopun molemmat kilpailut voitti Petra Vlhova. Mikaela Shiffrin ja Lena Dürr olivat molemmissa kisoissa palkintopallilla.

Niko Kytösaho leiskautti maailmancupin pisteille

Mäkihypyn maailmancup alkoi viikonloppuna Venäjällä Nizhni-Tagilissa. Suomalaisista avauskilpailussa lauantaina nähtiin Niko Kytösaho.

Kytösaho avasi pistetilinsä heti kauden ensimmäisestä kilpailussa. Hän oli tuloksissa 18:s. Ensimmäisen kierroksen jälkeen Kytösaho oli ollut peräti 13:s.

Sunnuntaina karsinnassa Kytösaho oli peräti viides. Itse kilpailu meni häneltä sunnuntaina kuitenkin pieleen. Avauskierroksen hyppy ei oikeuttanut toisen kierroksen paikkaan ja Kytösahon lopullinen sijoitus oli 39:s.

Kytösaho oli ainut suomalainen, joka nähtiin mukana kilpailuissa. Antti Aalto jäi molemmissa kisoissa karsintaan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Olympiakomitea Jan Vapaavuoren käsissä muutosten kourissa – ”Tukee koko liikuntakulttuuria”

Kommentoi Facebookissa