Maailman onnettomin juhlapaikka? – Aseistettu ryhmä juhli ja saunoi kivenheiton päässä poliisitalosta

Tampereen pääpoliisiaseman lupapalvelut sekä löytötavaratoimisto sijaitsevat Hatanpään valtatiellä.

Tampereen pääpoliisiaseman lupapalvelut sekä löytötavaratoimisto sijaitsevat Hatanpään valtatiellä. (Kuvituskuva Google Street View)

Laittomista aseista kiinniotettujen saunapaikka ei ollut heidän kannaltaan kaikkein onnistunein.

AMPUMA-ASERIKOS Sisä-Suomen poliisi otti uudenvuodenyönä kiinni raskaasti aseistetun saunojajoukon Tampereen Hatanpään valtatien varrella sijaitsevan saunan tiloista. Erinäisistä rikoksista epäillyt saunojat juhlivat – ei poliisin silmien alla, vaan lähestulkoon poliisien päiden päällä.

Sauna sijaitsee Hatanpään valtatien varrella olevan rakennuksen katolla. Saunan varauskirjasta näkyy, että jokin seurue on varannut saunan uudenvuoden aattona kello 17–24 väliseksi ajaksi. Saunan tiloihin kuuluu kattoterassi, jolla voi vilvoitella löylyttelyn ohessa. Terassilta meteli kuuluu lähiympäristöön, jos saunojat juhlivat äänekkäästi, kuten uudenvuoden yönä oli asian laita.

Aseistetun joukon juhlapaikan valinta ei ollut kaikkein onnistunein. Saunatilojen naapurissa sijaitsevat nimittäin Tampereen poliisilaitoksen sekä vanha että uudempi poliisitalo. Tampereen pääpoliisiaseman lupapalvelut sekä löytötavaratoimisto sijaitsevat Hatanpään valtatiellä, kuten saunatilakin, poliisipäivystys viereisellä Sorinkadulla. Vanha ja uusi osa on liitetty toisiinsa yhdyskäytävillä.

Poliisitalon kellarikerroksessa sijaitsevista parkkitiloista liikkeelle lähteviä autoja ajaa tiuhaan tahtiin kyseisen juhlapaikan ohi ja läheisen huoltoaseman mittarilla on poliisiautoja usein tankkaamassa.  Metelöivä seurue juhli käytännössä kivenheiton päässä ja muutaman kerroksen verran poliisien päiden yläpuolella.

Kattoterassilta kuuluva meteli kiinnitti poliisipartion huomiota uudenvuoden aattoyönä kello 23.45. Poliisi teki saunatiloihin rynnäkön, jonka tuloksena löytyi seitsemän pistoolia ja puukko. Poliisia uhkailtiin väkivallalla, ja 12 henkilöä otettiin kiinni rikoksista epäiltyinä.

Tapauksen tutkinnanjohtaja rikoskomisario Markku Laakso ei kommentoi Päivän Lehden tietoa siitä, että kyseinen tilanne sattui poliisin naapurissa. Kysymykseen siitä, että juhlapaikka taisi juhlijoiden kannalta olla epäonnistunut, komisario Laakso vastaa naureskellen.

– Niinpä.

Sen sijaan poliisin kannalta saunaillan sijainti oli onnistunut. Ei ollut pitkä matka kuljettaa kiinni otettuja säilöön.

– Sanon siihen vain, että niinpä.

Päivän Lehti tavoitti myös saunatilan vetäjän, joka pyysi soittamaan kahden minuutin kuluttua uudelleen. Kahden, tai vähän useammankin minuutin kuluttua puhelin on puoli tuntia varattuna. Sen jälkeen siihen ei vastattu moneen tuntiin, ei myöskään tekstiviesteihin.

Lue myös: Kattoterassilta kuului yöllisessä saunaillassa huutoa ja metelöintiä – poliisi takavarikoi useita laittomia aseita

Kommentoi Facebookissa