Maailman rikkain ihminen on Bill Gates – suomalaiset miljardöörit kaukana takana

Maailman rikkain mies Bill Gates on lahjoittanut yhdessä vaimonsa Melindan kanssa yli puolet omaisuudestaan hyväntekeväisyyteen.

Maailman rikkain mies Bill Gates on lahjoittanut yhdessä vaimonsa Melindan kanssa yli puolet omaisuudestaan hyväntekeväisyyteen säätiönsä kautta. (Kuva Kjetil Ree)

Antti Herlinin omaisuuden arvo on kasvanut tänä vuonna reilusti yli miljardi euroa.

TALOUS Mediayhtiö Bloomberg pitää ajantasaista indeksilistausta maailman miljardööreistä. Bloomberg Billionaires Index kertoo, että maailman rikkaimmaksi henkilöksi on palannut ohjelmistoyhtiö Microsoftin perustaja Bill Gates. Hänen omaisuutensa on 113 miljardia dollaria ja arvo on kasvanut vuodessa 22,4 miljardia.

Verkkokauppa Amazonin perustaja Jeff Bezos on aiemmin arvioitu eri listauksissa maailman rikkaimmaksi Gatesin monivuotisen valtakauden jälkeen, mutta nyt avioerosotkut läpikäyneen Bezosin omaisuuden kerrotaan vähentyneen 13,4 miljardia dollaria. Hän on 112 miljardin dollarin varallisuudellaan maailman toiseksi rikkain Bloombergin mukaan.

Seuraavina miljardöörilistauksessa ovat LVMH Moët Hennessy Louis Vuittonin toimitusjohtaja Bernard Arnault 105 miljardin dollarin omaisuudella, suursijoittaja Warren Buffett 89 miljardilla ja Facebookin perustaja Mark Zuckerberg 78,3 miljardilla dollarilla.

Mahtisuvun päämiestä Antti Herliniä on totuttu pitämään Suomen rikkaimpana miehenä.
Mahtisuvun päämiestä Antti Herliniä on totuttu pitämään Suomen rikkaimpana miehenä. (Kuva AOP)

Rikkain Suomen kansalaisuuden omaava henkilö Bloombergin miljardööri-indeksissä löytyy sijalta 66. Jokereiden taustarahoittajana julkisuudessa olleella Vladimir Putinin hyvällä ystävällä Gennadi Timtshenkolla on tiettävästi Venäjän, Suomen sekä myös Armenian kansalaisuus. Hänen omaisuutensa arvoksi on listattu 18,2 miljardia dollaria.

Koneen pääomistaja Antti Herliniä on perinteisesti kutsuttu Suomen rikkaimmaksi ihmiseksi. Bloombergin mukaan listan sijalla 374 olevan Herlinin omaisuuden arvo on nyt 5,47 miljardia dollaria eli lähes viisi miljardia euroa. Herlinin omaisuus on kasvanut tänä vuonna 1,45 miljardia dollaria eli noin 1,31 miljardia euroa.

Lue myös: Maailman rikkaimpien listalta löytyy seitsemän suomalaista miljardööriä – yllättävä nimi on oikeasti ykkönen

Kommentoi Facebookissa