Maailmassa tapahtuu vielä jotain hyvää – hautakivistä anastettuja koriste-esineitä löytyi 186 kappaletta

Asianomistajilla on mahdollisuus tulla tunnistamaan anastettu omaisuus Vantaan poliisiasemalla.

Asianomistajilla on mahdollisuus tulla tunnistamaan anastettu omaisuus Vantaan poliisiasemalla. (Kuvituskuva AOP)

Kevään ja kesän aikana hautausmailta anastettua omaisuutta on saatu poliisin haltuun.

HAUTAUSMAAT Kevään ja kesän aikana on erityisesti Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella sijaitsevilta hautausmailta anastettu useita, pääsääntöisesti pronssisia koriste-esineitä. Tekoihin syylliseksi epäiltyä tai epäiltyjä ei ole toistaiseksi tavoitettu.

Varkaudet ovat tuottaneet omaisille suurta surua, kun monet henkilökohtaisetkin muistot ovat kadonneet pitkäkyntisten mukana. Myös yleinen mielipide on ollut pöyristynyt varkaiden röyhkeydestä.

Nyt yksityishenkilö on löytänyt Vantaalta hylättynä lähes 186 kappaletta hautausmailta anastetuksi epäiltyä koriste-esinettä. Esineet ovat poliisin hallussa Itä-Uudenmaan poliisilaitoksella, Vantaan poliisiasemalla osoitteessa Kielotie 21, 01300 Vantaa.

Tutkinnassa ei ole pystytty ilmoitustietojen perusteella yksilöimään esineiden asianomistajia. Asianomistajilla on mahdollisuus tulla tunnistamaan anastettu omaisuus yllä olevassa osoitteessa ottamalla ensin yhteyttä puhelimitse Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen numeroon p.0295 436584.

Helsingin poliisilaitos on aiemmin ilmoittanut myös Hietaniemen hautausmaan haudalta anastetusta arvokkaasta koriste-esineestä. Erään henkilön edesmenneen puolison haudalta oli irrotettu ja anastettu pronssista valmistettu joutsenia esittävä koriste-esine, jonka arvo on useita satoja euroja – tunnearvosta puhumattakaan.

Koriste-esine on nyt löytynyt. Median uutisointi asiasta auttoi esineitä palautumaan poliisiasemalle.

– Eräs sivullinen henkilö löysi nämä koriste-esineet Albertinkadulta jalkakäytävältä ja näytti löydöstä läheisen asuntolan vahtimestarille. Vahtimestari taas muisti uutisoinnin aiheesta ja arvioi kyseessä olevan hautausmaalta anastettu koriste-esine. Koristejoutsenet on nyt tuotu poliisiasemalle ja ne palautetaan niiden oikealle omistajalle, kertoo rikoskomisario Mika Helminen Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisi kiittää koriste-esineen löytäjää ja vahtimestaria valppaasta toiminnasta. Myös rikoksesta ilmoittanut leski kiittää poliisin välityksellä edellä mainittuja henkilöitä.

– Saimme leskeltä viestiä, että hän haluaa sydämellisesti kiittää koriste-esineen löytäjää ja poliisia. Hänen mukaansa on liikuttavan ihanaa, että rehellisiä ihmisiä on maailmassa edelleen olemassa, Helminen kertoo.

  • EDIT 15.30 Lisätty tieto pronssijoutsenista

Lue myös: Nuorena kuolleen salaperäisen sankarittaren hauta kunnostettiin – ”Hän oli valmis riskeeraamaan henkensä”

Kommentoi Facebookissa