Maajoukkueuransa päättänyt Perparim Hetemaj ahertaa Italian Serie A:ssa – jo kahdeksatta kautta

Perparim Hetamaj on Chievon luottopelaajia ja pääsee välillä tuulettamaan myös onnistumisia maalinteossa.

Perparim Hetamaj on Chievon luottopelaajia ja pääsee välillä tuulettamaan myös onnistumisia maalinteossa. (Kuva AOP)

Entinen Huuhkaja-tähti tietää, ettei hänen pelaajauransa kestä ikuisesti.

JALKAPALLO Perparim Hetemaj on tehnyt yhdessä Euroopan kovimmista jalkapallosarjoista todella pitkän ja arvostetun uran. Hetemaj, 31, oli nostamassa Bresciaa Italian Serie A:han kaudella 2009–2010.

Samassa seurassa hän pelasi ensimmäisen Serie A -kautensa seuraavana vuonna. Kaudeksi 2011–2012 Hetemaj siirtyi Chievoon, jossa pelaa nyt jo seitsemättä kauttaan.

– Se tässä tiedostetaan, että viimeisempiä vuosia vedetään tällä tasolla, Hetemaj paljastaa.

Italian-vuosien jälkeen Hetemaj on suunnitellut pelaavansa pari vuotta Suomen kentillä.

Aina kaikkensa kentällä antava taistelijasielu Hetemaj on joutunut toteamaan, että kroppa ei palaudu enää samaan tahtiin kuin parikymppisenä. Sen johdosta hän päätti lopettaa pelit Suomen A-maajoukkueessa. Nyt keskikenttämies keskittyy seurajoukkueeseen ja koettaa pitää kropastaan mahdollisimman hyvää huolta.

– Treenien jälkeen loppupäivän koetan pyhittää palautumiselle.

Hetemaj lopetti maajoukkuepelit, mutta seuraa tiiviisti Huuhkajien edesottamuksia. Keskiviikkona 24. tammikuuta arvottiin Nations Leaguen lohkot. Suomi sai lohkoonsa Kreikan, Unkarin ja Viron. Nations Leaguen kautta on mahdollista edetä EM-lopputurnaukseen, jos paikkaa ei varsinaisten EM-karsintojen kautta tule.

– Uusi kilpailu ja sen tuoma EM-kisapaikka kuulostaa hieman lohdutuspalkinnolle. Itse olisin pysynyt normaalissa karsintakaavassa. Toivotaan kuitenkin Suomelle parasta. Mielestäni siinä lohkossa on hyvät mahdollisuudet pärjätä. Vastustajat ovat tuttuja. Suomi on kohdannut nuo kaikki tässä kolmen vuoden aikana.

Hetemaj on ollut pitkään Chievon luottomies ja pelaa aina kunnossa ollessaan täysiä 90-minuuttisia kapteenina. Vastustajat pitävät Hetemaj’n pelityyliä ehkä ärsyttävänä, mutta joukkuekaverit, valmentajat ja fanit pitävät suomalaista suuressa arvossa.

– Meillä on pidempi negatiivinen jakso takana ja olisi tärkeä alkaa raapia pisteitä. Ei se pudotusviiva niin kauhean kaukana ole, Hetemaj toteaa.

Verona ja Chievo ovat tulleet Hetemaj’lle tutuksi. Arkirutiinit menevät omalla painollaan harjoitusten ja pelien sanelemana.

– Samaa vanhaa ja normaalikuviot. Pitkään olen ollut samassa mestassa. Samat naamat, sama keskus ja niin edelleen. Viimeisiä vuosia kuitenkin vedellään ja nautitaan niistä, Hetemaj hymähtää.

Hetemaj pelasi viikonloppuna täydet minuutit, kun Chievo koki kotonaan 0–2-tappion Serie A:n torinolaismahti Juventukselle.

Kommentoi Facebookissa