Maalitehtailijan syytetään huijanneen ELY-keskusta – törkeiden avustuspetosten summa 150 000 euroa

Yhden syytteen mukaan maalitehtailija luovutti vastikkeetta yhtiönsä omaisuutta 35 000 euron arvosta.

Yhden syytteen mukaan maalitehtailija luovutti vastikkeetta yhtiönsä omaisuutta 35 000 euron arvosta. (Kuva Fotolia)

Syytteen mukaan yrittäjä oli myynyt yhtiön kiinteistön alihintaan ja hävittänyt yhtiön omaisuutta.

AVUSTUSPETOS Pirkanmaalaiselle maalitehtailijalle on luettu syyte muun muassa törkeistä avustuspetoksista. Syytteen mukaan yrittäjä on huijannut ELY-keskukselta noin 150 000 euroa. Syytteitä ropisi myös törkeästä velallisen epärehellisyydestä.

Yhden syytteen mukaan mies luovutti vastikkeetta yhtiönsä omaisuutta 35 000 euron arvosta. Tarkoituksena oli hävittää yhtiön omaisuutta. Syyttäjä väittää myös, että mies on nostanut itselleen yhtiön kassasta runsaat 34 000 euroa tekaistuja kuitteja vastaan.

Yrittäjä olisi lisäksi myynyt yhtiön kiinteistön 131 000 euron alihintaan. Kahdelle miehelle luettiin syytteet avunannosta näihin tekoihin.

ELY-keskukselta yrittäjä haki 141 000 euron lainaa tutkimus- ja kehitysprojektiin. ELY-keskus maksoi 90 900 euroa. Syytteen mukaan yrittäjä ei täyttänyt lainan ehtoja, koska liiketoiminta oli luovutettu muille. Syyttäjän mielestä kyseessä on törkeä avustuspetos.

Avustuspetoksesta tuli toinenkin syyte. Yrittäjä osti kiinteistön 316 000 eurolla, ja ELY-keskus rahoitti hankintaa 63 200 eurolla. Maalitehtailija kuitenkin myi kiinteistön ulkopuolisille ennen kolmen vuoden määräajan päättymistä. Syytteen mukaan kyseessä on törkeä avustuspetos.

Syytteitä käsitellään Pirkanmaan käräjäoikeudessa Tampereella. Oikeudessa asian käsittelyyn on varattu kolme päivää.

Kommentoi Facebookissa