Määrä on tasaantunut – huhtikuussa 135 samaa sukupuolta olevaa paria avioliittoon

Lakimuutoksen jälkeen yhä useampi samaa sukupuolta oleva pari on solminut avioliiton.

Lakimuutoksen jälkeen yhä useampi samaa sukupuolta oleva pari on solminut avioliiton. (Kuva Fotolia)

Heti lakimuutoksen jälkeen maaliskuussa lukumäärä oli yhteensä 857 paria.

AVIOLIITTO Tasa-arvoinen avioliittolaki astui voimaan 1.3.2017 ja mahdollisti samaa sukupuolta olevien parien vihkimisen avioliittoon.

Väestörekisterikeskuksen väestötietojärjestelmän tietojen mukaan maistraateissa muutettiin maaliskuun 2017 aikana 770 aiemmin rekisteröityä parisuhdetta avioliitoksi ja solmittiin 87 uutta samaa sukupuolta olevien avioliittoa.

Avioliittojen määrä on nyt tasaantunut. Maistraateissa muutettiin huhtikuun 2017 aikana 98 aiemmin rekisteröityä parisuhdetta avioliitoksi ja solmittiin 37 uutta samaa sukupuolta olevien avioliittoa.

Huhtikuussa samaa sukupuolta olevien avioliittoja solmittiin tai muutettiin rekisteröidystä parisuhteesta avioliitoksi eniten Uudenmaan ja Hämeen alueella, yhteensä 53 prosenttia kaikista samaa sukupuolta olevien avioliitoista.

Vähiten samaa sukupuolta olevien avioliittoja solmittiin tai muutettiin rekisteröidystä parisuhteesta avioliitoksi Itä-Suomen, Kaakkois-Suomen, Pohjois-Suomen ja Lapin alueilla, yhteensä 14 prosenttia kaikista samaa sukupuolta olevien avioliitoista.

Kesä voi mahdollisesti tuoda uuden nousun lukumäärään. Väestörekisterikeskus tiedottaa asiasta seuraavan kerran syyskuussa 2017.

Kommentoi Facebookissa