Maasturi-ikoni tekee comebackin kahden vuoden kuluttua – täysin uusi Land Rover Defender

Uusi Defender on tulossa markkinoille vuonna 2020, mallia on otettu vuoden 2011 konseptista DC100.

Uusi Defender on tulossa markkinoille vuonna 2020, mallia on otettu muun muassa vuoden 2011 konseptista DC100. (Kuva Land Rover)

Uuden Defenderin Sport-versiota saadaan kuitenkin odotella vuoteen 2026 asti.

AUTOT Jo vuonna 1948 markkinoille lanseerattu klassinen Land Rover muuttui elinkaarensa aikana Defenderiksi ja sai pysyä tuotannossa ennätyksellisen pitkään. Maasturi-ikonin valmistus jouduttiin lopulta päättämään reilut kaksi vuotta sitten, kun auto ei enää täyttänyt uusimpia päästö- ja turvallisuusmääräyksiä. Uskolliset fanit ovat siitä lähtien odotelleet legendan seuraajaa, jota on kehitetty jo jonkin aikaa.

Täysin uuden Defenderin ensimmäiset testiprototyypit on äskettäin bongattu vielä vahvasti naamioituina, ja auto on tulossa markkinoille vuonna 2020. Testiprotot ovat edustaneet Defenderin viisiovista pitkää versiota, mutta tulossa on kaksi muutakin korimallia. Ne ovat hyvin todennäköisesti kaksiovisia, ja toinen niistä on kovakattoinen. Toinen edustanee puolestaan Land Roverin lähes ikiaikaisia perinteitä kangaskattonsa voimin.

Nämä tiedot ovat peräisin brittiläiseltä Car Magazinelta, joka tietää kertoa muitakin yksityiskohtia täysin uudesta Defenderistä. Auton kaikki versiot tehdään uuden alumiinisen monokokkirakenteen varaan, jonka pitäisi olla sekä kevyempi että jäykempi kuin perinteisessä Defenderissä käytetty runkorakenne. Lisäksi uutuuden pitäisi saada taka-akselin erillisjousitus, joka kohentaa erityisesti maantieajon mukavuutta.

Uutuuden pitäisi saada taka-akselin erillisjousitus, joka kohentaa erityisesti maantieajon mukavuutta.
Uutuuden pitäisi saada taka-akselin erillisjousitus, joka kohentaa erityisesti maantieajon mukavuutta. (Kuva Land Rover)

Maasturifanien ei kannata kuitenkaan huolestua, koska tarjolle tulee kattava arsenaali erilaisia akseli-, jousitus ja rengasvaihtoehtoja. Uuden Defenderin pitäisi olla niiden voimin vähintään yhtä pätevä kuin edeltäjänsä myös hankalassa maastossa. Auton moottorivalikoima on edelleen hämärän peitossa, mutta aloitusmalleja vauhdittaa todennäköisesti kaksilitrainen turbonelonen. Sitä saa sekä bensa- että dieselversiona, ja tehokkaampiakin voimanlähteitä tulee tarjolle.

Ne ovat todennäköisesti Jaguar Land Roverin tuoreita suoria kuutosia, joista kehitetään sekä bensalla että dieselillä käyvät mallit. Näitä voimanlähteitä hyödynnetään Defenderin huippuversioissa, joiden pitäisi olla mukavia maantieajossakin. Tätä ominaisuutta painotetaan myös maasturin täysin uuden mallin kohdalla, joka nimetään Defender Sportiksi. Tämä auto on tulossa kuitenkin vasta vuonna 2026.

Sport valmistetaan Slovakian Nitrassa sijaitsevassa Land Roverin uudessa tehtaassa kustannusten pitämiseksi kurissa. Defender Sport on Car Magazinen tietojen mukaan lifestyle-henkinen auto, jossa painotetaan maantieominaisuuksia. Sitä voi kuulemma pitää Suzuki Jimnyn tai Jeep Wranglerin modernina vastineena tarpeeksi paksulompakkoisille ostajille. Sportin voimanlähdevalikoima on todennäköisesti sama kuin tavallisissa Defendereissä, mutta autosta saattaa tulla myös puhdas sähköversio.

Moni asia seuraavan Defenderin suhteen on siis vielä auki, mutta lisätietoja tihkunee ensi vuoden mittaan. Auton perusmallit esitellään noin vuoden päästä, vaikka myynti starttaakin vasta vuonna 2020.

Lue myös: Land Rover tekee autonomisen maastoajoneuvon – projekti maksaa lähes 4,5 miljoonaa euroa

Kommentoi Facebookissa