Maatilalta löytyi yli 200 nautaa kuolleina – poliisi luokittelee rikoksen törkeäksi

Pohjanmaan poliisilaitos tutkii törkeää eläinsuojelurikosta. (Kuvituskuva Fotolia)

Maatilalta löydettiin myös kymmenen elävää, mutta huonokuntoista nautaa.

ELÄINSUOJELU Pohjanmaan poliisi kertoo, että Pedersören kunnassa sijaitsevalla maatilalla on kuollut huomattava määrää nautoja hoidon laiminlyönnin vuoksi. Poliisi arvioi, että yli 200 eläintä on kuollut navetassa. Asia tuli poliisin tietoon 7.2.2023.

Maatilalla on ollut yli 200 eri ikäistä nautaa, joista valtaosa löydettiin tapahtumapaikalta kuolleina. Maatilalta löydettiin myös 10 elävää, mutta huonokuntoista nautaa. Viisi lehmää poliisi ja eläinlääkäri lopettivat välittömästi, viisi vietiin teurastamoon.

Poliisi on tutkinut paikkaa yhdessä eläinlääkärien kanssa. Poliisi luokittelee huomattavan eläinmäärän johdosta rikoksen törkeäksi. Lisäksi poliisi epäilee, että maatilan pitäjä on toiminut useiden eri eläinsuojelusäännösten vastaisesti. Tämän lisäksi poliisi selvittää muun muassa sivutuotesäädöksien rikkomista, koska tilalla kuolleita nautoja ei oltu hävitetty säädösten mukaisesti.

Poliisi selvittää tapahtuman syitä muun muassa kuulustelemalla henkilöitä ja hankkimalla muita tietoja. Esitutkinta on alkuvaiheessa.

Lue myös: Traaginen eläinkuljetus – hieho tippui kuljetuskärrystä ja raahautui tiellä riimun varassa satoja metrejä

Kommentoi Facebookissa