Mahtava suomalaispäivä Tour de Skillä – Kerttu ja Iivo Niskanen voittivat ylivoimaisesti

Kerttu Niskanen tuulettaa voittoa Lenzerheidessa. (Kuva AOP)

Kerttu Niskanen ja Iivo Niskanen olivat Tour de Skillä Lenzerheidessa keskiviikkona ylivoimaisia voittajia.

HIIHTO Tour de Ski -kiertue jatkui Sveitsin Lenderheidessa keskiviikkona suomalaisittain upeissa merkeissä. Iivo Niskanen voitti miesten 15 kilometrin hiihdon perinteisellä tyylillä ylivoimaisesti. Hänen isosiskonsa Kerttu Niskanen juhli puolestaan ylivoimaista voittoa 10 kilometrin perinteisen kisassa.

Iivo hallitsi väliaikalähdöllä hiihdettyä kilpailua jo kahden kilometrin jälkeen. Hän hiihti voittoon lopulta 19,3 sekunnin erolla toiseksi sijoittuneeseen Venäjän Aleksander Bolshunoviin näjden.

Kerttu Niskanen saavutti voiton 18,2 sekunnin erolla Ruotsin Ebba Anderssoniin. Niskanen oli vielä ensimmäisissä väliajoissa Andersonin perässä, mutta hiihti lopun hurjaa vauhtia ja oli suorastaan ylivoimainen.

Suomalaispanos naisten kilpailussa oli vahva. Neljänneksi sijoittunut Krista Pärmäkoski hiihti erinomaisen ja nousujohteisen kilpailun, vaikka ei suoritukseensa tyytyväinen ollutkaan.

Pärmäkoski ei ollut aivan kärkipaikoilla ensimmäisissä väliajoissa, mutta teki vahvaa nousua ja oli siis neljäs 34,0 sekuntia Niskaselle hävinneenä.

Suomalaisittain sijoitukset olivat muutenkin lupaavia. Johanna Matintalo oli yhdeksäs ja Anne Kyllönen 15:s.

Kerttu Niskanen antoi kisan jälkeen kommentin, joka lupaa hyvää Pekingin olympialaisia ajatellen. Zhangjiakoussa, jossa Pekingin olympiahiihdot järjestetään, tullaan myöskin sivakoimaan korkeassa ilmanalassa.

– Pidän hiihtämisestä korkeassa ilmanalassa. Todella hyvä päivä. Sukset toimivat erinomaisesti. Huoltotiimi on tehnyt todella hyvää työtä eilen ja tänään. Koko joukkue oli tänään hyvä, Niskanen, Niskanen korosti kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n tv-haastattelussa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Yleisradio päätti näyttää verovaroilla NHL-pelejä – perustelut ontuvat

Kommentoi Facebookissa