Mari Eder onnistui nyt paremmin – kaatuminen harmitti

Mari Eder, entinen Laukkanen, on lukeutunut suomalaisen ampumahiihdon kärkinimiin yli vuosikymmenen ajan

Mari Eder, entinen Laukkanen, on lukeutunut suomalaisen ampumahiihdon kärkinimiin yli vuosikymmenen ajan. (Kuva AOP)

Mari Eder oli maailmancupin kisoissa jo lähempänä kärkeä. Myös Tero Seppälä onnistui Hochfilzenissä.

AMPUMAHIIHTO Suomalainen ampumahiihto sai viime viikolla paljon lokaa niskoilleen, kun tulokset eivät maailmancupin kisoissa Kontiolahdella vastanneet odotuksia. Viikkoa myöhemmin Itävallan Hochfilzenissä jälki oli jo parempaa. Varsinkin Mari Eder paransi tasoaan selvästi.

Perjantaina Eder oli ollut pikakilpailussa 15:s. Takaa-ajokilpailussa sunnuntaina hänen sijoituksensa oli 21:s.

Eder ampui kolme sakkoa, mutta enemmän häntä harmitti kaatuminen.

– Kisa muutti suuntaansa, kun toisella kierroksella alamäessä vedin naamalleni kovasta vauhdista. Menetin jonkun verran aikaa siinä, mutta enemmänkin se sekoitti kisan rytmiä, kesti kauan ennen kuin pääsin kiinni siihen omaan hiihtämiseen, Eder sanoi Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

Makuupaikoilla Eder ampui puhtaasti.

– Kokonaisuutena ok tekemistä. 80 osumaprosentti ja ammunta-ajat ihan ok, askel parempaan päin. Hiihtämällä edelleen puoli minuuttia keulaan, vaikka matka vähän piteni. Perushyvää tasoa, hän sanoi.

Suvi Minkkinen paransi takaa-ajossa sijoitustaan 12 pykälällä. Hän oli tuloksissa 44:s.

– Ihan ok kisa, toki hampaankolossa päällimmäisenä se, että pisteet jäi saamatta. Olisi kuitenkin ollut tarjolla, mutta on aina positiivista, että pystyy sijoitusta nostamaan, Minkkinen sanoi.

Juttuvinkki: Olympiastadionin peruskorjaus on karu esimerkki suomalaisesta ongelmasta

Tero Seppälä oli perjantaina pikakilpailussa hienosti 16:s. Olli Hiidensalo oli 21:s ammuttuaan vain yhden sakon saavuttaen samalla uransa parhaan sijoituksensa mc-tasolla pikakilpailussa. Jaakko Ranta oli tuloksissa 45:s.

Lauantaina takaa-ajokisassa Seppälä oli 26:s. Hän ampui ensimmäisellä makuupaikalla kaksi sakkokierrosta ja seuraavilta paikoilta kierroksia tuli kaksi lisää.

– Ihan hyvä kisa, jos ekaa makuuta ei lasketa. Hyvin kasasin kuitenkin homman, pystyltä tuli yksittäisiä virheitä, mutta ne eivät olleet niin pahoja, sijoitus kuitenkin niissä säilyi, Seppälä sanoi.

Hiidensalo oli takaa-ajossa 38:s ammuttuaan kolme sakkoa. Rannan sijoitus oli 52:s.

Hochfilzenin viesteissä Suomen naisten joukkue oli 14:s ja miesten joukkue kymmenes. Tuomas Harjula oli tuonut Suomen vaihtoon peräti toisena.

Suomen miesten joukkue on kokonaisuutena lähempänä kärkeä kuin naisten joukkue. Eteenpäin on otettu miesten puolella viime kaudesta pieni askel.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Antti Aallolta vahva esitys lentomäen MM-kisassa – ”Hieno kilpailu kaiken kaikkiaan”

Kommentoi Facebookissa