Antti Aallolta vahva esitys lentomäen MM-kisassa – ”Hieno kilpailu kaiken kaikkiaan”

Antti Aalto on Suomen ykkösmäkikotka.

Antti Aalto on Suomen ykkösmäkikotka. (Kuva All Over Press)

Antti Aalto oli lentomäen MM-kilpailussa Planicassa 16:s. Se oli paras suomalaistulos lentomäen MM-kilpailussa pitkiin aikoihin.

MÄKIHYPPY Usko pohjamudissa rypeneen suomalaisen mäkihypyn uudesta noususta ei ole kadonnut kokonaan. Antti Aalto on tällä kaudella jatkanut lupaavia esityksiään.

Perjantaina ja lauantaina Slovenian Planicassa hypätyssä lentomäen MM-kilpailussa Aalto onnistui hyvin. Hän oli tuloksissa 16:s. Se oli hänen uransa paras tulos MM-lentomäessä.

Aalto leiskautti tasaisen hyviä siivuja. Hän kaksi kertaa hän venytti 208,5 metriä ja kerran 207,5- sekä 205-metriset hypyt.

Aallon tavoitteena oli päästä kymmenen parhaan joukkoon, mutta Planican kisan kokonaisanti ei ollut hänelle pettymys.

– Kisat on nyt hypätty. Hyvin samanlaisia hyppyjä oli kaikki kisahypyt, tasaista tekemistä, jutteli Aalto Hiihtoliiton tiedotteessa.

Muista suomalaisista Eetu Nousiainen oli 36:s ja Jarkko Määttä 37:s. Niko Kytösaho ei selviytynyt karsinnasta itse kilpailuun, johon kelpuutettiin 40 karsinnan parasta mäkikotkaa.

Juttuvinkki: Olympiastadionin peruskorjaus on karu esimerkki suomalaisesta ongelmasta

Päävalmentaja Janne Väätäisen mukaan tulos oli Aallolta hyvä. Eteneminen tulee tehdä kuitenkin maltilla.

– Hieno kilpailu kaiken kaikkiaan, ja kaiken kruununa se, että neljällä lentomäkisuorituksella voittajakaksikko sai peräti puolen pisteen eron toisiinsa. Antti sijalla 16., se on Antin perustaso tällä hetkellä. Kilpailemalla ja rutiinin vakiinnuttamisella alkaa tuloslistalla näkyä parempiakin sijoituksia, mutta rauhassa täytyy edetä, Väätäinen kommentoi Hiihtoliiton mukaan.

Mestaruus meni Saksan Karl Geigerille. Norjan Halvor Egner Granerud liiteli hopealle. Saksan vahvaa päivää täydensi pronssille oikeuttaneet siivut leiskauttanut Markus Eisenbichler.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Rukalla nähtiin lupaavaakin suomalaishiihtoa – miesten joukkueen kokonaispanos positiivinen yllätys

Kommentoi Facebookissa