Marokko sensaatiomaisesti välieriin – Cristiano Ronaldo itki

Marokko voitti Portugalin 1-0 ja eteni MM-kisojen välieriin. (Kuva AOP)

Marokko voitti Portugalin 1-0 ja eteni jalkapallon MM-kisojen välieriin ensimmäisenä Afrikan edustajana.

JALKAPALLO Marokko teki jalkapallohistoriaa etenemällä ensimmäisenä Afrikan edustajana MM-kisojen välieriin. Puolivälieräottelussa Marokko voitti Portugalin 1-0.

Neljännesvälieräottelussa Marokko voitti Espanjan rangaistuspotkukilpailussa ottelun pysyttyä 120 minuuttia maalittomana. Portugali-ottelussa Youssef En-Nesyri viimeisteli voittomaalin 42. minuutilla.

– Tiesimme, että tulisi todella kova peli yhtä maailman parhaista joukkuetta vastaan. Pystyimme puolustamaan erittäin hyvin ensimmäisellä puoliajalla ja saimme maalipaikkojamme. Toisella puoliajalla aloimme väsyä, mutta pelaajat tekivät fantastista työtä ja pystyivät voittamaan. Taktisesti onnistuimme tänään erittäin hyvin, kommentoi Marokon päävalmentaja Hoalid Regragui.

Marokko oli jo aiemmin pudottanut jatkosta Belgian sekä Espanjan ja pelasi Kroatian kanssa maalittoman tasapelin. Regraguin mukaan menestyksen salaisuutena on vahva usko omaan tekemiseen.

– Olemme pelanneet kovia joukkueita vastaan. Olemme menettäneet pelaajia, mutta pelaajat ovat uskoneet tekemiseen ja meillä on ollut marokkolaisyleisön fantastinen tuki takanamme. Olen hyvin ylpeä pelaajistamme, jotka todellakin ansaitsevat tämän.

Kivikasvona tunnettu Regragui purskahti ottelun jälkeen itkuun. Se oli ymmärrettävä reaktio historiallisen saavutuksen takia.

– Ensi kertaa itkin ottelussa. Yritän olla näyttämättä tunteitani, mutta nyt pääsimme MM-kisojen välieriin ja tunteet ottivat vallan. Tämä on Marokolle todellinen sensaatio. Iloa oli niin paljon ja siksi oli niin tunteellista.

Regragui korostaa, että tulos on tärkeä Marokon ohella koko Afrikalle.

– Mitä tulevaisuuden sukupolviin tulee, on tärkeää, että olemme osoittaneet afrikkalaisen joukkueen voivan päästä MM-välieriin. Jos ei unelmoi, ei voi saavuttaa mitään. Olemme pelanneet todella kovia joukkueita vastaan ja voittaneet. Kaikki pelkäävät nyt meitä.

– Olemme tehneet Marokon, Afrikan ja monet ihmiset koko maailmassa ylpeiksi. Olemme tämän turnauksen Rocky Balboa, hän jatkoi.

Portugalin leirissä itkettiin surusta. Joukkueen kapteeni Cristiano Ronaldo poistui heti kentältä itku silmässä, eikä jäänyt lohduttelemaan pelikavereitaan.

– Marokolle on annettava tunnustusta. He saivat maalin ja me osuimme sen jälkeen ylärimaan. Emme saaneet riittävää vauhtia päälle ja se oli Marokon ansiota. Tulos ei ollut ehkä reilu, mutta tämä on jalkapalloa. Loimme viisi maalipaikkaa, mutta emme saaneet maalia. Jalkapallossa tarvitaan onneakin, kommentoi Portugalin päävalmentaja Fernando Santos.

Ronaldoa Santos ei tässäkään ottelussa kelpuuttanut avaukseen. Kentälle Ronaldo pääsi toisen puoliajan alussa.

– En kadu päätöstäni. Tämä joukkue pelasi hyvin Sveitsiä vastaan. Cristiano on hieno pelaaja ja tuli kentälle, kun tarvitsimme häntä. En olisi toiminut toisin, Santos ilmoitti.

Puolivälieräpaikka ei Portugalilta ollut sinänsä huono tulos. Mutta tappio heikommaksi arvioidulle Marokolle tuntuu epäonnistumiselta.

– Emme menneet niin pitkälle kuin olisimme halunneet, mutta mielestäni pelaajani pelasivat tässä turnauksessa hyvin. Tänään ei ollut onnea, arvioi Santos Portugalin turnausurakasta.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Argentiina välieriin – Lionel Messin unelma elossa

Kommentoi Facebookissa