Martat lahjoittivat 4200 vauvanpeittoa lastensairaalalle – yli 100 000 tuntia neulomista ja virkkaamista

Martat järjestävät yhdistyksissään tapahtumia kotitalouden ja kädentaitojen merkeissä.

Martat järjestävät yhdistyksissään tapahtumia kotitalouden ja kädentaitojen merkeissä. (Kuva Martat)

Martat ovat kuluneen vuoden ajan ahkerasti kutoneet ja virkanneet eri puolilla Suomea.

VAPAAEHTOISTYÖ Martat tekivät eri puolilla Suomea vuoden 2017 aikana yhteensä 4 200 peittoa ja 125 325 tuntia vapaaehtoistyötä, jotta peitot saatiin valmiiksi. Valmiit peitot luovutettiin Uudelle Lastensairaalalle tänään.

– Jokaisella halukkaalla martalla on ollut mahdollisuus osallistua tähän kampanjaan. Saavutus on uskomattoman hieno ja olen erittäin ylpeä kaikista marttapiireistä ja -yhdistyksistä, jotka ovat ottaneet osaa tähän lämpöiseen lahjoitukseen, toteaa Marttaliiton pääsihteeri Marianne Heikkilä.

Jokainen yksilöllinen ja uniikki käsintehty peitto jaetaan pikku potilaille, kun he kotiutuvat sairaalasta. Peittojen mallit on suunnitellut Uudenmaan Marttapiirin puheenjohtaja ja käsityömartta Tanja Rantanen.

Martat on kansalaisjärjestö, jonka tavoitteena on edistää kotien ja perheiden hyvinvointia ja kotitalouden arvostusta. Valtakunnalliseen keskusjärjestö Marttaliittoon kuuluu 14 alueellista piiriä, joissa kotitalous- ja puutarha-asiantuntijat neuvovat ja kouluttavat. Paikallisia marttayhdistyksiä on 1 170 ja niissä 46 000 jäsentä.

Kommentoi Facebookissa