Martat laittavat hihat heilumaan – uudella videolla näytetään miten kesärenkaat vaihdetaan

Renkaat voi vaihtaa video-opastuksen avulla vaikka yhdessä perheen nuorten kanssa.

Renkaat voi vaihtaa video-opastuksen avulla vaikka yhdessä perheen nuorten kanssa. (Kuva Marttaliitto)

Opittuasi taidon itse voit opettaa sen edelleen myös muille.

RENKAANVAIHTO Kesärenkaat voi säiden salliessa kaivaa nyt esiin. Säästä tänä vuonna rahaa vaihtamalla renkaat itse, Marttojen uuden videon avulla opit taidon nopeasti.

Renkaat voi vaihtaa video-opastuksen avulla vaikka yhdessä perheen nuorten kanssa. Marttojen #pystyn-kampanja kannustaa aikuisia opettamaan renkaiden vaihdon ja muutenkin tarpeellisia arkitaitoja nuorille. Samalla vietetään aikaa yhdessä ja kasvatetaan nuorten itseluottamusta.

– Omasta mielestä vähäpätöiseltä tuntuva arkitaito voi olla juuri se asia, jossa nuori kaipaakin opastusta. Kampanjamme on tehnyt näkyväksi jo 13 000 opetettua taitoa ja määrä kasvaa kaiken aikaa, iloitsee hanketta koordinoiva Hanna Viita Marttaliitosta.

Valtion nuorisoneuvoston helmikuussa 2019 julkaiseman lasten ja nuorten vapaa-aikatutkimuksen mukaan erilaisten käsitöiden tekeminen tukee nuoria omassa arjessa. Myös sen vuoksi nuorille kannattaa opettaa käsityötaitoja ja ohjata heitä monipuolisten käsityöharrastusten pariin.

Itse opetettu taito on helppo tehdä näkyväksi kampanjan kotisivuilla osoitteessa www.pystyn.fi. Sivustolla voi myös seurata reaaliaikaisesti taitojen kertymistä.

Renkaanvaihto ei ole Päivän Lehden toimituksellista aineistoa, vaan Marttaliiton tuottamaa sisältöä.

Marttaliitto

Martat on kansalaisjärjestö, joka edistää kotien ja perheiden hyvinvointia. Ammatillinen kotitalousneuvontamme tavoitti vuonna 2017 yli 100 000 henkilöä. 255 paikkakunnalla toimii yli 1000 marttayhdistystä, joissa noin 45 000 marttaa viihtyy yhdessä.

Kommentoi Facebookissa