MasterChef Suomi -voittaja Petran tie vei kokkiopintoihin – ”Olen ylpeä tulevasta urasta ruoan parissa”

MasterChef-finalistit Olli Ahola-Luttila ja Petra Väänänen juhlimassa tuomariston Kari Aihisen, Helena Puolakan ja Henri Alénin seurassa. (Kuva Juuli Aschan)

Joensuulainen Petra Väänänen sai tittelin lisäksi voitostaan 10 000 euron palkinnon.

RUOKA Joensuusta kotoisin oleva opiskelija Petra Väänänen on uusi MasterChef Suomi -voittaja. Petra päihitti MTV-kanavalla televisioidussa finaalissa pyhtääläisen insinööri Olli Ahola-Luttilan.

Finaalitehtävässä Petra ja Olli saivat eteensä koko heidän MasterChef-matkansa varrelta kootun reseptikirjan, jonka viimeiset sivut olivat vielä tyhjät. Noille sivuille kokkikaksikon oli taiottava kolmen ruokalajin menu – alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka.

Petran voittoisa menu koostui kampasimpukkatartarista, sienillä täytetystä piikkikampelasta ja vaaleanpunainen geisha -nimisestä jälkiruuasta, joka sisälsi muun muassa mansikkasorbettia ja piimämantelikakkua.

Hopeasijan saavuttanut Ollin menu sisälsi perunapurjokeiton, raparperikuhaa sekä vadelmasorbetista ja marengista koostuvan vadelmaunelman.

Kaksikon välinen finaalikokkaus oli tasainen. Petra vei finaalin pistein 77–76. MasterChef-keittiössä annokset tuomaroi kolmikko Helena Puolakka, Kari Aihinen ja Henri Alén.

Petra summaa voittotunnelmien olleen voiton ratkettua – ja yhä olevan – aivan huikeat.

– Olo on vieläkin hieman käsittämätön, pitää itseään nipistää, Petra kertoo.

– MasterChef oli unelmien täyttymys ja oppimismatka, joka kehitti muun muassa paineensietokykyä, sekä ruoanlaittotaitoja. Opin paljon niin kilpailijoilta kuin tuomareilta. Jokainen päivä oli yllätys, jossa pääsi todella testaamaan luovuutta ja omia taitoja, hän jatkaa.

Nuori kokki kertoo, että voitto todisti hänelle sen, että on mahdollista saavuttaa omat tavoitteet, jos harjoittelee ja uskoo omaan tekemiseen.

– Lähdin kuvausten jälkeen opiskelemaan kokiksi ja olen ylpeä tulevasta urasta ruoan parissa. Yhden jakson innoittamana päädyin myös Nomaan työharjoitteluun, jossa pääsin kehittämään ammatillisia taitoja. Perustin lisäksi siskoni kanssa yrityksen. MasterChefistä jäi myös ihmisiä elämääni, jotka suhtautuvat ruokaan yhtä intohimoisesti kuin minä. Kaikki olisivat ansainneet voiton. Odotan innolla mitä kaikkea elämä tuo eteen, Petra sanoo.

Lue myös: Juhannuksen uudet silliherkut – miten olisi pankosilli, silli-perunapiiras tai tanskalainen siiderietikka-silli?

Kommentoi Facebookissa