Matkustaja-alus evakuoitiin Airistolla savun johdosta – jäähdytysnestettä oli valunut moottoriin

Matkustajat haettiin saaresta toisella aluksella ja haveristialus jäi Loistokariin.

Matkustajat haettiin saaresta toisella aluksella ja haveristialus jäi Loistokariin. (Kuva Rajavartiolaitos)

Aluksella oli yhteensä 54 henkilöä ja evakuointi sujui rauhallisesti.

HAVERI Meripelastuskeskus Turku vastaanotti hätäilmoituksen 14.7. klo 15.30 Marina-nimiseltä matkustaja-alukselta Airiston pohjoispäässä Turussa. Aluksella oli tullut savua konehuoneesta ohjaamoon.

Aluksella oli yhteensä 54 henkilöä. Tehtävään hälytettiin meripelastushelikopteri Turusta, kolme merivartioston venettä, Suomen Meripelastusseuran PV Abso, useita pelastuslaitoksen yksiköitä ja MIRG-ryhmä Turusta sekä ensihoito. Ensimmäiset pelastusyksiköt olivat nopeasti kohteessa.

Alus sai kiinnitettyä nopeasti Loistokari-saaren laituriin ja aloitti evakuoinnin omatoimisesti. Evakuointi sujui rauhallisesti. Saaressa selvisi, että moottorin jäähdytysnestettä oli päässyt valumaan koneen päälle ja tämä oli aiheuttanut savua. Mitään tulipaloa ei ollut.

Pelastuslaitoksen yksikkö tarkasti kohteen, jonka jälkeen muut pelastuslaitoksen yksiköt voitiin perua. Henkilövahingoilta vältyttiin. Matkustajat haettiin saaresta toisella aluksella ja haveristialus jäi Loistokariin odottamaan ulkopuolisen hinausta.

Lue myös: Purjeveneen masto katkesi kovassa tuulessa Saaristomerellä – alus ajautui karille

Kommentoi Facebookissa