Matti Mattsson ui upeasti olympiapronssia!

Matti Mattsson kilpailee Tokiossa jo kolmansissa olympialaisissaan (Kuva AOP)

Matti Mattsson voitti Tokiossa olympiapronssia. (Kuva AOP)

Matti Mattsson ui 200 metrin rintauinnissa Tokiossa olympiapronssia. Uinnin olympiamitali oli Suomelle ensimmäinen 25 vuoteen.

UINTI Matti Mattsson avasi Suomen mitalitilin Tokion olympialaisissa uituaan 200 metrin rintauinnin finaalissa pronssille. Mattsson ui uuden Suomen ennätyksen 2.07,13 parantaen välierissä uimaansa edellistä SE-aikaansa 1,09 sekunnilla.

– Aivan uskomaton fiilis! Olympiamitali on ollut pienestä pojasta asti haaveena. Nyt se on vihdoin realisoitunut. Tämä on äärettömän hienoa, Mattsson riemuitsi Olympiakomitean toimittamassa haastattelussa.

Välierissä Mattsson oli ollut tuloksissa viides, mutta suorituksen valossa hänen mitalinsa vaikutti realistiselta tavoitteelta. Finaaliuinti onnistui Mattssonin mukaan täydellisesti.

– Tiesin välierän jälkeen, että kropasta on otettavissa vielä irti. Välieräuinti oli sellainen, että tiesin siellä olevan sekunnin verran löysää. Hieman päälle sekunti siitä lähtikin. Oli älyttömän hyvä uinti, ihan kymppi plus.

Mattsson, 27, on kahden lapsen isä. Perhe olikin heti hänen mielessään olympiapronssin varmistuttua.

– Kotiväelle suurimmat terveiset. Perhe on ollut tässä erittäin vahvasti mukana. Ilman heidän tukeaan tässä ei oltaisi. Kaikki ympärillä olevat ihmiset tietävät, että tämä on myös heidän mitalinsa, Mattsson kiitteli herkistyneenä.

Olympiakultaa voitti Australian Izaac Stubblety-Cook ajalla 2.06,38. Hopealle sijoittui Hollannin Arno Kamminga ajalla 2.07,01.

Mattssonin pronssi on viides olympiamitali suomalaisen uinnin historiassa ja ensimmäinen olympiamitali Suomelle uinnista 25 vuoteen. Aiemmin olympiamitalin ovat saavuttaneet Arvo Aaltonen (pronssia 200 ja 400 metrin rintauinnista vuonna 1920), Antti Kasvio (pronssia 200 metrin vapaauinnista 1992) ja Jani Sievinen (hopeaa 200 metrin sekauinnista 1996).

Teksti Otto Palojärvi, Tokio

Lue myös: Kalle Koljosella ei jakoa supertähteä vastaan Tokiossa

Kommentoi Facebookissa