Matti Vanhanen lähtee hallituksesta – valtiovarainministeriksi siirtyy Annika Saarikko

Matti Vanhanen sanoo, että entisenä pääministerinä hän ymmärsi mihin tehtävään oli ryhtymässä.

Matti Vanhanen sanoo, että entisenä pääministerinä hän ymmärsi mihin tehtävään oli ryhtymässä. (Kuva Laura Kotila/ Valtioneuvoston kanslia)

Ministerinvaihdos tehdään ensi viikolla, muita ministerinimiä ei paljastettu.

HALLITUS Sanna Marinin hallituksen valtiovarainministeri vaihtuu, kun Matti Vanhanen luopuu ensi viikolla pestistä. Tilalle siirtyy keskustapuolueen puheenjohtaja, nykyinen tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko.

Vanhanen ja Saarikko kertoivat ratkaisusta Maaseudun Tulevaisuus -lehdelle. Vaihdoksen ajankohtaa perustellaan sopivalla saumakohdalla. Matti Vanhanen on hoitanut kiperän puoliväliriihen ja Annika Saarikko pääsee työhön tulevan budjetin parissa.

– Kaikkien tiedossa on ollut, että olen halunnut antaa Matin hoitaa tehtävää niin kauan kuin hän parhaaksi katsoo, Saarikko sanoo lehdelle.

Saarikko ei vielä paljasta, ketä on kaavailtu hänen jättämälle ministeripaikalle. Hän kertoo tienneensä jo aloittaessaan puheenjohtajana, että vaihdos olisi edessä. Myös Matti Vanhanen korosti valtiovarainministerin tehtävänsä väliaikaisuutta.

Vanhanen sanoo tulevansa nauttimaan kesästä sekä rivikansanedustajan lomasta.

– Yksi kesä meni sydänongelmien hoitamiseen ja viime kesänä tuli sitten tämä valtiovarainministerin tehtävä. Nyt olen ansainnut lomaa, tuumi Vanhanen.

Vapaa-aika tulee kulumaan uuden valmistumassa olevan omakotitalon viimeistelyssä Nurmijärvellä.

Lue myös: Hallituksen puoliväliriihi päätökseen – menokehystä ja veroja korotetaan, turvetuottajille luopumistukea

Kommentoi Facebookissa