Max Verstappen jatkoi hurjaa voittoputkeaan – mestaruus lähellä

Max Verstappen ajoi voittoon ja esti Ferrarin juhlat Monzassa. (Kuva Red Bull Content Pool)

Max Verstappen ajoi Monzassa viidenteen perättäiseen F1-osakilpailuvoittoonsa. Valtteri Bottas oli tuloksissa 13:s.

FORMULA 1 Red Bull -kuski Max Verstappen on ajamassa suvereenisti toiseen Formula ykkösten maailmanmestaruutensa. Hän otti Monzassa ajetussa Italian osakilpailussa jo viidennen perättäisen osakilpailuvoittonsa ja kasvatti johtonsa MM-sarjassa 116 pisteeseen.

Ferrarin Charles Leclerc starttasi tallinsa kotikisaan paalupaikalta. Pitkään näytti myös siltä, että Leclerc kisan voittaisi, mutta Ferrari valitsi väärän taktiikan. Taas kerran.

Lerclerc vei kisan läpi kahden pysähdyksen taktiikalla, kun Verstappenille riitti yksi pysähdys. Leclercilla ei ollut enää mahdollisuuksia ajaa Verstappenia kiinni.

Lopussa McLarenin Daniel Ricciardo keskeytti moottorivikaan ja hänen autonsa jäi vaaralliseen paikkaan. Turva-auto kokosi joukon yhteen, mutta kilpailua ei enää ehditty jatkamaan täydellä vauhdilla. Jossiteltavaa ei sikäli jäänyt, koska Leclerc ei olisi onnistunut saavuttamaan Verstappenia, jos turva-autoa ei olisi tullut radalle.

Kolmanneksi kisassa ajoi Mercedeksen George Russell. Ferrarin Carlos Sainz oli neljäs ja takarivistä kovan nousun tehnyt Mercedeksen Lewis Hamilton viides. Verstappenin tallikaveri Sergio Perez jäi kuudenneksi.

Williamsia Alexander Albonin sairaslomasijaisena ajanut Nyck de Vries oli yhdeksäs ja nappasi pisteitä ensimmäisessä F1-kisassaan.

Valtteri Bottas oli maalissa 13:s ja jäi pisteittä jo seitsemännessä perättäisessä kisassa. Alfa Romeo -tallin pisteetön putki kuitenkin katkesi, kun Bottaksen kiinalaistallikaveri Zhou Guanyu oli maalissa kymmenes saavuttaen yhden MM-pisteen.

Edellisen kerran Alfa Romeo oli saavuttanut pisteitä kolmisen kuukautta sitten Kanadan osakilpailussa. Silloin Bottas oli seitsemäs ja Zhou kahdeksas.

F1-kaudesta on ajamatta enää kuusi kilpailua. Seuraavaksi ajetaan Singaporessa kolmen viikon kuluttua.

Verstappen varmistanee mestaruutensa hyvissä ajoin ennen kauden päätöstä, ellei jotain todella dramaattista tapahdu. Matemaattinen mahdollisuus hänellä on mestaruutensa ratkaisemiseen jo Singaporessa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Kalle Rovanperälle surkea kilpailu Kreikassa – ”Yksi huonoimmista viikonlopuistani”

Kommentoi Facebookissa