Max Verstappen joutui yllättävän koville – Valtteri Bottas tipahti pahasti

Valtteri Bottas oli Imolan F1-kisassa 18:s. (Kuva Sauber)

Max Verstappen ajoi voittoon Imolassa. Valtteri Bottas oli 18:s.

FORMULA 1 Red Bullin Max Verstappen voitti sunnuntaina ajetun Formula ykkösten osakilpailun Italian Imolassa. Voitto oli hollantilaiselle jo kauden viides.

Kisassa toiseksi sijoittunut McLarenin Lando Norris nousi lopussa haastamaan Verstappenia vielä kisan lopussa, mutta aika loppui häneltä kesken. Norris sai parhaimmillaan kavennettua eron kuitenkin alle sekuntiin.

Ferrarin Charles Leclerc jäi kolmanneksi. Ferrari muni taas taktisen pelin Red Bullia vastaan ja hävisi pelin siinä. Ferrari tuli Verstappeniin nähden aivan liian myöhään varikolle. Leclerc yritti haastaa kilpailun loppupuolella Norrista, mutta teki pahan ajovirheen.

McLarenin kelvollisen viikonlopun täyden Oscar Piastri neljännellä sijallaan ja Ferrarin Carlos Sainz oli kisan viides.

Sauberin Valtteri Bottas kävi jo hyvissä ajoin vaihtamassa alleen kovat renkaat ja ajoi ne loppuun. Kuluneilla renkailla Bottas ei kuitenkaan pystynyt ajamaan pisteistä tässäkään kisassa ja oli 18:s ja hävisi myös tallikaverilleen. Kisan lopussa Bottas menetti useita sijoja.

Bottaksen pistetili näyttää yhä nollaa. Sauber-auton suoritustaso ei riitä parempaan.

Verstappen on voittanut tällä kaudella viisi kisaa seitsemästä. Taistelu on kuitenkin tiukentumassa. Norris voitti pari viikkoa sitten Miamissa ja pääsi Imolassa Verstappenia jo aika lähelle.

Lue myös: Leijonien hyvä ote ei riittänyt Kanadaa vastaan – katastrofi uhkaa

Kommentoi Facebookissa