Max Verstappen paalulle – Valtteri Bottas pärjäsi kohtuullisesti

Valtteri Bottas ajaa Mercedes-tallissa jo viidettä F1-kauttaan.

Valtteri Bottas ajaa Mercedes-tallissa jo viidettä F1-kauttaan. (Kuva AOP)

Verstappen lähtee hakemaan revanssia Bakun kisasta, jossa menetti varmalta näyttäneen voittonsa rengasrikkoon.

FORMULA 1 Red Bull -kuski Max Verstappen ajoi vakuuttavasti paalupaikalle Formula ykkösten Ranskan osakilpailun aika-ajoissa Paul Ricardin radalla. Verstappen alitti ainoana kuljettajana ajan 1.29.

Verstappen joutui keskeyttämään edellisessä kisassa Bakun katuradalta johtopaikalta ja jäi ilman pisteitä, mutta teki nyt komean vastaiskun.

– Tämä on ollut todella positiivinen viikonloppu meille. Toinen harjoitusajo oli käännekohta ja pystyin jopa parantamaan siitä. Tietysti huomenna homma pitää viedä loppuun asti, mutta auto tuntui eilen kisasimulaatiossa todella hyvältä, joten odotan huomista innolla, Verstappen sanoi F1-sarjan tv-haastattelussa.

Verstappen korostaa, ettei paalupaikka takaa mitään. Hän lähtee sunnuntaina hakemaan revanssia Bakun kisasta, jossa menetti varmalta näyttäneen voittonsa rengasrikkoon.

– En saanut vielä pistettäkään. Huomenna yritän ottaa ne 25 pistettä takaisin, jotka menetin Bakussa, Verstappen linjasi.

Mercedeksen Lewis Hamilton starttaa kisaan toisesta ruudusta.

– Meillä on kisa tulossa ja rakastan tätä taistelua. Jatkamme puskemista, taistelemme ja annamme kaikkemme, Hamilton sanoi.

Mercedeksen Valtteri Bottas onnistui kohtuullisesti lauantaina oltuaan kolmas. Bottas oli ollut koko viikonlopun tallikaveriaan Lewis Hamiltonia nopeampi, mutta hävisi tälle kuitenkin aika-ajossa.

Bottas oli kuitenkin tyytyväinen. Hänen viikonloppunsa on ollut parempi kuin kaksi viikkoa sitten Bakussa.

– Tämä on ollut vahva viikonloppu. Paljon parempi kuin kaksi viikkoa sitten. Viimeinen aika-ajokierros tuntui hyvältä, Bottas sanoi tv-haastattelussa.

Bakussa voittanut Red Bullin Sergio Perez oli Ranskan aika-ajoissa neljäs. Ferrarin Carlos Sainz oli viides.

Alfa Romeon Kimi Räikkönen jäi epäonnekseen jo ensimmäiseen osioon. Räikkösen sijoitus oli 17:s. Mick Schumacherin kolarointi pilasi Kimin viimeisen kierroksen.

Teksti Otto Palojärvi ja Ville Hirvonen

Lue myös: Dramaattinen formulakisa Bakussa – yllättävä kärkikolmikko

Kommentoi Facebookissa