Max Verstappen pahasti alakynnessä – mestaruus uhkaa karata

Max Verstappen kilpailee Red Bullilla. (Kuva Red Bull Content Pool)

F1-maailmanmestari Max Verstappen on mestaruustaistossa isoissa vaikeuksissa teknisten ongelmien takia.

FORMULA 1 Formula ykkösten hallitseva maailmanmestari Max Verstappen on kolmen osakilpailun jälkeen kauden pisteissä vasta kuudentena. Hän voitti Saudi-Arabiassa ajetun kauden toisen kisan, mutta keskeytti teknisen vian takia Bahrainissa sekä viime sunnuntaina Australian Melbournessa.

Ferrari-kuski Charles Leclerc voitti Bahrainissa ja Australiassa. Saudi-Arabiassa hän ajoi maaliin toisena hävittyään voittotaiston Verstappenille täpärästi.

Leclercin tilanne näyttää hyvältä. Hän johtaa MM-sarjassa eron Verstappeniin ollessa 46 pistettä.

Verstappenin ongelmana on Red Bull -auton epäluotettavuus. Red Bullilla pystyy haastamaan Ferrarin nopeudessa, mutta luotettavuuteen ei ole ehditty panostaa riittävästi.

Melbournessa Verstappen keskeytti kakkossijalta tekniseen vikaan. Tosin voittoon hänellä ei olisi ollut mahdollisuuksia.

– Jos olen ihan rehellinen, niin kisa ei luvannut minulle yhtään mitään. En pystynyt ollenkaan seuraamaan Charles Leclerciä ilman, että olisin tuhonnut renkaani. Ei vain ollut yhtään vauhtia, Verstappen sanoi mediatilaisuudessa.

Verstappen totesi myös, että hän on jo niin paljon perässä Leclerciä MM-taulukossa, ettei tällä hetkellä ole olennaista ajatella mestaruutta.

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner ottaa täyden vastuun. Horner totesi, että Verstappenin turhautuminen on ymmärrettävää.

Tällä kaudella F1:n tekniset säännöt muuttuivat huomattavasti. Ferrari on panostanut niihin pidemmän aikaa, mikä näkyy tuloksissa. Red Bull keskittyi viime syksynä vielä mestaruustaistoon ja siksi tämän kauden auton kehitykseen sillä ei ole ollut yhtä paljoa aikaa.

Red Bull ja Verstappen ovat nyt pahasti takamatkalla. Kaudesta on toki ajamatta vielä 20 kilpailua, mutta 46 pisteen eron kurominen voi olla siitä huolimatta todella haastavaa. Onhan Ferrari erittäin kovassa iskussa ja luotettavuus on sillä hyvällä tolalla.

Red Bullin on pakko saada autonsa luotettavaksi pikaisesti. Nopeudesta voi olla pakko tinkiä, mikä sataa väistämättä kevään kisoissa Leclercin laariin.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Ferrari-tähti Leclerc dominoi – myös Valtteri Bottakselta hieno esitys

Kommentoi Facebookissa