Max Verstappen voitti Miamissa – Valtteri Bottakselle harmittava virhe

Max Verstappen voitti F1-historian ensimmäisen Miamin osakilpailun. (Kuva AOP)

Valtteri Bottas sijoittui Miamin F1-kisassa seitsemänneksi. Hänellä olisi ollut hyvä mahdollisuus viidenteen tilaan.

FORMULA 1 Hallitseva F1-mestari Max Verstappen kurvaili kauden kolmanteen voittoonsa oltuaan ykkönen historian ensimmäisessä Miamin osakilpailussa. Red Bullilla ajava Verstappen ohitti paalulta startanneen Charles Leclercin kahdeksannella kierroksella, eikä enää paikkaansa luovuttanut.

Turva-auto tuli radalle reilut kymmenen kierrosta ennen maalia ja Verstappen menetti etumatkansa. Leclerc ei lopussa löytänyt kuitenkaan ohituspaikkaa.

Leclerc sijoittui toiseksi. Hän jatkaa MM-pisteissä kärjessä 19 pistettä toisena olevaa Verstappenia edellä. Verstappenin rasitteena on kaksi keskeytystä.

Ferrari saavutti kaksi palkintosijaa, kun Carlos Sainz ajoi kolmanneksi. Red Bullin Sergio Perez oli neljäs, Mercedeksen George Russell viides ja Mercedeksen Lewis Hamilton kuudes.

Valtteri Bottas ajoi maaliin seitsemäntenä. Tulos oli kuitenkin pettymys, koska Bottas starttasi viidennestä ruudusta ja hänellä olisi ollut hyvä sauma ajaa maaliin viidentenä.

Bottas menetti turva-auton takia etumatkansa Mersu-kuskeihin. Turva-auton poistumisen jälkeen Bottas sai Mersuilta kovaa painetta ja teki virheen. Tämän seurauksena sekä Russell että Hamilton nousivat hänen edelleen.

Bottas on MM-taulukossa kahdeksantena. Hän on vain kuusi pistettä kuudentena olevaa Hamiltonia perässä. Ennakkoasetelmissa ei uskottu, että Bottas kykenisi Alfa Romeollaan näin hyviin tuloksiin.

Miamissa nähtiin näyttävä F1-spektaakkeli, vaikka rataa onkin haukuttu. Kisa oli kuitenkin viihdyttävä ja Hard Rock -stadionin ympäristö tarjosi muutenkin upeat puitteet.

Formula ykkösissä ei aja yhtään amerikkalaista kuljettajaa, mutta sarja on tekemässä merkittävää läpimurtoa Yhdysvalloissa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Valtteri Bottakselta upea aika-ajo Miamissa

Kommentoi Facebookissa